03 / 05 / 2024

Halkbank’tan faizsiz kredi ve yüzde 50 faiz indirimi!

Halkbank’tan faizsiz kredi ve yüzde 50 faiz indirimi!

Halkbank tarafından vatandaşları sevindirecek güzel haber geldi. Yatırımcılara faizsiz kredi imkanı sağlarken devam eden kredilere de yüzde 50 faiz indirim gelecek...



Resmi Gazete'de yayımlanan konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararına göre, Halkbank, esnaf ve sanatkarlara yüzde 50 faiz indirimli veya faizsiz kredi desteği sağlanacak.

Geleneksel, kültürel, sanatsal değeri olan, kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında (el dokuma işleri, bakır işlemeciliği, çini ve çömlek yapımı, sedef kakma ve ahşap oyma işleri, kaşıkçılık, bastonculuk, semercilik, yazmacılık, yorgancılık, keçecilik, lüle ve oltu taşı işçiliği, çarıkçılık, yemenicilik, oyacılık ve bu işlere benzerlik gösterdikleri Bakanlıkça kabul edilenler) faaliyet gösteren ve "Esnaf Vergi Muafiyet Belgesi" sahibi esnaf ve sanatkârlara ise, aynı dönemler için yüzde 100 faiz indirimi uygulanacak.

 Halkbank’tan faizsiz kredi ve yüzde 50 faiz indirimi!

Kredinin tahsisi aşamasında, tahsis edilen kredinin faaliyet alanı dışında kıymetli maden ve döviz ile diğer yüksek riskli finansal araçların alımında kullanılmayacağına dair esnaf ve sanatkarlardan taahhüt alınacaktır.

Amacı dışında veya gerçeğe aykırı kullanıldığının tespiti halinde kredi, cari faiz oranları üzerinden hesaplanacak tutar üzerinden uygulama kapsamı dışında tutulacaktır.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön