06 / 05 / 2024

Hamdi Akın kimdir? Nereli? Kaç yaşında? 

Hamdi Akın kimdir? Nereli? Kaç yaşında? 

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın kimdir? Hamdi Akın daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Hamdi Akın  Ne iş yapar? Hamdi Akın  Nereli?  İşte Hamdi Akın`ın  yaşamına dair merak edilenler.



1997 senesinde Tepe Grubu ile beraber TAV’ı kurarak ‘Yap-İşlet-Devret’ modeliyle yapılan İstanbul Atatürk Havalimanı’nın ihalesini üstlendi.

1999 senesinde Akfen bünyesinde bulunan havalimanı, inşaat, liman yapım, yatırım ve işletmeciliği başta olmak üzere enerji ve diğer altyapı yatırımları ile gayrimenkul yatırım projelerinin geliştirilmesi ve inşaası, deniz taşımacılığı, su ve atık su ayrıcalıkları yatırım ve işletmeciliği hususlarında icraat yapan tüm şirketleri Holding bünyesinde topladı.

Halen Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı vazifesinin yanında 2005'ten bu yana TAV Havalimanları Holding’in de Yönetim Kurulu Başkanı’dır.

2005 senesinde dünyanın en büyük liman işletmecilerinden PSA ile eşit işb birliği kurdu ve Mersin Limanı’nın 36 senelik işletme hakkının özelleştirmesi ihalesini kazandı. Aynı sene TUV Sud AG ve Doğuş Otomotiv ile beraber Araç Muayene İstasyonları’nın işletme hakkını 20 seneliğine kazandı, 2009 senesinde ise hisselerini Londra merkezli özel bir sermaye fonu olan Bridgepoint`e sattı.

Hamdi Akın kimdir? Nereli? Kaç yaşında? 

2005 senesinde ayrıca Kardan N.V. ortaklık yaparak Akfen Su A.Ş’yi kurdu. 2006 senesinde Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş’yi kurdu. Uluslararası otel zinciri işletmecilerinden biri olan Accor S.A. ile stratejik iş birliği çerçevesinde Novotel ve İbis markaları altında üç ve dört yıldızlı şehir otelleri yapmak üzere ittifak kurdu.

2007’de Akfen Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş’yi hizmete sundu. 2011’de de, Tepe İnşaat, Souter Investments LLP ve Sera Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş. iş birliği ile İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (“IDO”)’nun özelleştirme ihalesini elde etti.

Mehmet Erdemoğlu kimdir? Ne iş yapar? Nereli?

Kamil Süleyman Yazıcı kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Tuncay Özilhan kimdir? 


Geri Dön