02 / 05 / 2024

Hamit Demir: Çevreye duyarlı projeler trend olacak!

Hamit Demir: Çevreye duyarlı projeler trend olacak!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, sağlam ve çevreye dost projelerin 2023'te öne çıkacağını söyledi. Demir, çevreye duyarlı projelerin trend olacağını söyledi...



CUMHURİYETİN 100'üncü yılı olan 2023'te sağlam, çevreyle dost ve insanların yaşam kalitesine katkı sağlayan yapıların trend olacağını belirten Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Demir, "Ülkemizi gelişmiş ülkeler seviyesine ulaştıracak kamu projelerinin de büyük bir çoğunluğunun tamamlanmış ya da tamamlanmak üzere bir noktaya geleceğini öngörüyorum" dedi. 

2023'e giden 9 yıllık süreçte yeni projeler üreterek, kentsel dönüşüm konusunda çalışmalar yaparak hem Türkiye'nin modern yapılara kavuşması hem de Türk insanının hak ettiği kalitede konutlarda oturmalarını sağlamayı hedeflediklerini vurgulayan Demir, "Ülkemizden konut almak isteyen yabancılara da bekledikleri kalitede konutlar üretip onların Türkiye iştahlarının devam etmesine de destek olmayı planlıyoruz" diye konuştu. 


9 yılda büyüdük, 9 yılda ileri gideriz

TÜRK inşaat sektörünün 2005 yılından itibaren ciddi bir atılım sürecinde olduğunun altını çizen Demir, "Şimdiye kadar geçen 9 yıllık süre zarfında markalaşmayı ve birbirinden lüks ve kaliteli projeler üretmeyi başaran sektörümüzün önümüzde 9 yıl içinde de daha ilerilere gideceğine, daha kaliteli işler yapacağına inanıyorum" şeklinde konuştu. Yerli ve yabancı tüketicilerin beklentilerinin de giderek artması sektörün gelişmesi konusunda dinamizm yarattığını ifade eden Demir, "Yarattığı istihdamı, 200'ün üzerinde sektörü beslemesiyle inşaat sektörü Türk ekonomisinin dinamosu olmaya devam edecek. 

Türkiye'yi 2023 hedeflerine taşıyacak yegâne sektörün inşaat sektörü olacak" dedi.


Sabah ek


Geri Dön