17 / 05 / 2024

Hane başına 15.000 TL para verilecek! Bakanlık son çağrıyı yaptı! Kurban paralarınız PTT’den alın!

Hane başına 15.000 TL para verilecek! Bakanlık son çağrıyı yaptı! Kurban paralarınız PTT’den alın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kurban Bayramı öncesinde dar gelirli ailelere yönelik bir ödeme yapma kararı aldı. Buna göre, hane başına 15.000 TL ödeme gerçekleştirilecek ve ödemelerin PTT aracılığıyla yapılacağı duyuruldu. Ödeme detayları aşağıda yer alıyor...



BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kurban parasıyla ilgili açıklamaları, tüm vatandaşların yüzünü güldürdü. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yapılacak ödemeler için araştırmalar hâlâ devam ederken, başvuru sürecinin son gününe gelindiği belirtildi. Başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlara e-devlet sistemi üzerinden başvuru formunu doldurma çağrısı yapıldı. T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle sisteme giriş yapan vatandaşlar, Aile Bakanlığı sekmesi altında yer alan sosyal yardım ve destek ödemesi formunu eksiksiz bir şekilde doldurarak başvuru işlemlerini tamamlayabilecekler.

 Hane başına 15.000 TL para verilecek! Bakanlık son çağrıyı yaptı! Kurban paralarınız PTT’den alın!

KURBAN PARASI İÇİN SON GÜN

Kurban bayramında vatandaşlar hem sevinçli olacaklar hem de maddi açıdan rahatlayacaklar. Devlet tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yönelik sağlanan yardımlar kapsamında, bayram öncesinde kurban parası yardımı yapılacağı duyuruldu. Kurban parası yardımı için başvuruların bayramdan önce yapılması gerektiği belirtildi ve vatandaşlara son başvuru tarihi hatırlatması yapıldı. Yardımdan faydalanmak isteyen vatandaşların e-devlet sistemi üzerinden başvuru yapmaları gerektiği vurgulandı. Kurban Bayramı parası için başvurusu onaylanan vatandaşlar ise T.C. kimlik kartlarıyla birlikte PTT şubelerinden ödemelerini alabilecekler.

Dünyaca ünlü isimden dolar tahmini: Doların yükselişi devam edecek, altın değer kazanacak!
Hızlı tren bileti fiyatları son bir senede yüzde 300 zamlandı! YHT Ankara, İstanbul, Konya, Karaman biletleri...
Deprem neden hep gece oluyor? Deprem en çok hangi saatlerde oluyor?

Geri Dön