07 / 05 / 2024

Hangi tapu tipleri için ev kredisi kullanılabilir?

Hangi tapu tipleri için ev kredisi kullanılabilir?

Kredi kullanmak, son zamanlarda ev alabilmek için en uygun yöntemlerden biri olmaya devam ediyor. Pek çok kişi beğendiği evi alabilmek için bankaya kredi başvurusunda bulunurken, başvurunun onaylanmasında evin tapu tipi büyük bir önem taşıyor. Peki, Hangi tapu tipleri için ev kredisi kullanılabilir?



KAT İRTİFAKI TAPUSU İÇİN EV KREDİSİ ALINABİLİR Mİ?

Kat irtifakı tapusu, henüz inşaatı devam eden iskanı alınmamış, ev tapularını kapsar. Daha çok binanın tapu bilgilerini içeren tapu çeşidi olarak tarif edilebilir. Kat irtifakı tapusu, ev sahiplerinin yapı veya yapının bütünü içinde yer alan ev paylarını gösteren belgedir. Ev sahibi, bu tapu ile birlikte Tapu Müdürlüğü’nden kat mülkiyetli tapu alabilir.

Bankalar, kat irtifaklı tapular için kredi verir ancak, kat mülkiyeti tapusu bankalara tarafından daha çok tercihe edilir.

Hangi tapu tipleri için ev kredisi kullanılabilir?

KAT MÜLKİYETİ TAPUSU İÇİN EV KREDİSİ İÇİN UYGUN MU?

Ev kredisi alınırken kullanılacak en uygun tapu çeşidi, kat mülkiyeti tapusudur. Bu tapu çeşidinde, binanın yüzölçümü bilgisi ile birlikte kişiye ait olan bağımsız bölümün katı, numarası, niteliği ve sahip olanın kimliğine ilişkin bilgiler bulunmaktadır. Kat mülkiyeti tapusu aynı zamanda iskân izninin olduğunu da belgelemektedir.

Kişi, sahip olduğu kat mülkiyeti tapusunu bankalara teminat göstererek kredi çekebilir. Aynı şekilde ev satın alınırken de evin tapusunun kat mülkiyetli olmasına dikkat edilmesi gerekir.

Kat irtifakı nedir, nasıl kurulur? Kat irtifakı ile kat mülkiyeti arasındaki fark nedir?


Geri Dön