22 / 05 / 2024

Hangi ülkenin ne kadar altın rezervi var? Türkiye kaçıncı sırada?

Hangi ülkenin ne kadar altın rezervi var? Türkiye kaçıncı sırada?

Altın, birçok ülke için önemli bir yatırım aracıdır. Altın fiyatları genellikle düşük faiz oranları, ekonomik belirsizlik veya politik belirsizlik gibi ekonomik koşullar altında yükselir. Peki hangi ülkenin ne kadar altın rezervi var? İşte detaylar...



Altın rezervi, ülkenin merkez bankası tarafından elde edilen veya satın alınan altın miktarını ifade eder. Merkez bankası, 
altını fiziksel olarak saklar veya altın vadeli işlem sözleşmeleri gibi finansal araçlar aracılığıyla takip eder. Bir ülke,
 altın rezervini arttırmak için çeşitli yollar kullanabilir:

Hangi ülkenin ne kadar altın rezervi var? Türkiye kaçıncı sırada?

1. Altını ithal etmek: Ülke, dışarıdan altın satın alabilir ve rezervine ekleyebilir.. 

2. Altını madencilik yoluyla üretmek: Ülke, kendi içinde altın madenciliği yaparak altın rezervini arttırabilir.

3. Altını ticaret yoluyla elde etmek: Ülke, dış ticaret yoluyla altın elde edebilir, ülkeye ihraç edilen ürünlerin karşılığı olarak altın alabilir.

4. Altın yatırımı yapmak: Merkez bankası, altın vadeli işlem sözleşmeleri gibi finansal araçlar aracılığıyla altın yatırımı yaparak rezervini arttırabilir.

Altın rezervi arttırmak için kullanılan yollar ülkeye göre değişebilir, ancak genellikle madencilik, ticaret veya yatırım yolları kullanılır.

Dünya Altın Konseyi (World Gold Council-WGC),  geçtiğimiz senenin ilk çeyreğinde en çok altın rezervi olan ülkeleri açıklamıştı.
WGC'nin açıkladığı verilerine göre, en büyük altın rezervine sahip 40 ülke ise şu şekilde sıralandı:


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön