23 / 07 / 2024

Hastaya evde bakım ücreti ne kadar?

Hastaya evde bakım ücreti ne kadar?

Evde bakım maaşı almak isteyenler, “Hastaya evde bakım ücreti ne kadar?” şeklinde sorular sormaktadır. İşte merak edilen yanıtlar!




EVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI, NE ZAMAN YATIRILACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay ödenen evde bakım maaşları 15 ile 31 Ağustos tarihleri arasında hesaplara yatırılmaktadır.

EVDE BAKIM MAAŞI NASIL ÖĞRENİLİR?

Evde Bakım maaşı ödemelerine dair ayrıntılar; e-devlet üzerinden sorgulanabilmektedir. İşte adım adım sorgulama ekranı şu şekildedir;

  • http://www.turkiye.gov.tr/aspbengelli-evde-bakim-odeme-sorgu internet adresine girin
  • Sisteme giriş yapmak (kimlik doğrulaması yapmak) için gerekli bilgiler TC kimlik numarası ve edevlet şifresini kullanın, eğer e-devlet şifreniz yoksa PTT şubelerine giderek edinebilirsiniz.
  • Bilgileri doğru bir şekilde girdikten sonra giriş yapıp otomatik olarak yönlendirileceğiniz sayfadan evde bakım maaşı sorgulayabilirsiniz.

EVDE BAKIM AYLIĞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı bakiye sorgulaması yapmak isteyen kişiler, SMS yolu ile yapılıyor. "BAKIYE" yazıp, 4747'e SMS atarak sorgulama işlemlerini sonlandırabilir.

EVDE BAKIM AYLIĞINI KİMLER ALABİLİR?

  • Evde bakım maaşından yararlanmak isteyenler, başvuru yapan vatandaşın en az yüzde 50 engelli ve ağır engelli olunması ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il müdürlüklerindeki bakım hizmetleri değerlendirme heyeti tarafından bakıma ihtiyacı olan kişinin engelli olduğuna yönelik ortak kanı çıkıp bu durumun tespit edilmesi gerekmektedir.
  • Sağlık kurulu raporunda 'ağır engelli' kriterinin yer alması gerekiyor.
  • Yüzde 50'den daha düşük engelli olan kişiler ise evde bakım maaşı ödenmiyor.
  • Bu yardımdan hane içindeki kişi başına düşen ortalama aylık geliri, asgari ücretin aylık net tutarının üçte ikisinden daha az olan kişiler yararlanabilir.
  • Bu konuda son yapılan değişikliklere göre üvey akrabalar da evde bakım parası alabiliyor. Yine yapılan değişiklikle engelli oranına bakılmaksızın, 18 yaşının altındaki çocuklar için engelli sağlık raporunda 'özel koşul ya da çok özel koşul gerektirir' ibaresi bulunuyorsa, engelli yakını evde bakım yardımından faydalanabilir. 18 yaşının üzeri içinse, raporda 'tam bağımlı' ifadesi yer alıyorsa, yine engelli yakını yardım alabilir.

VakıfBank promosyon ne kadar veriyor 2022?

Bir tapunun kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim?

Bir tapunun kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön