06 / 05 / 2024

Hatay Mehmet Şah İşhanı yıkılacak!

Hatay Mehmet Şah İşhanı yıkılacak!

Bazı yerel basın organlarında; Mehmet Şah Vakıf İşhanı’nın yıkılarak yerine alışveriş merkezi yapılacağı haberlerinin yayımlanması üzerine vakıflar bölge müdürlüğü tarafından konu ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yapıldı.



Bahsekonu haberlerde anılan; Mehmet Şah Vakıf İşhanı ile ilgili yapılan incelemede; “Yapının şehrin en işlek yerinde bulunmasına rağmen mimari estetiğinin bozuk, kullanım açısından işlerliğini yitirmek üzere olduğunun belirlendiği, yerine modern koşullara uygun daha kullanışlı ve akılcı bir yatırıma dönüştürülmesinin uygun olacağı kararının genel müdürlük tarafından alındığı belirtilen açıklamada; söz konusu vakfın, taşınmaz 5737  sayılı vakıflar kanununun 36. Maddesi kapsamında vakıflara ait mazbut akar taşınmazların vakfın menfaatine ve fen ve sanat kurallarına ve Hatay’ın tarihi değerlerine uygun iş merkezi yapmak amacıyla değerlendirileceği ifade edildi.


Bölge müdürü Ali Kaya imzası ile yayımlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:"Aynı zamanda idaremizce yaptırılan ve çevre ve şehircilik bakanlığınca onaylanan yapı risk analizinde iki bloktan oluşan yapının ikisinin de riskli yapı olduğu ve 60 gün içerisinde tahliye edilerek yıkılması gerektiğine karar verilmiştir. Bölge müdürlüğümüzce bu yapıların yıkılarak iki blok arasında kalan ve idaremizce Antakya belediyesinden satın alınan  parselin de tevhit edilmesiyle oluşacak arsaya imar planına uygun bir şekilde mevcut iş hanıyla aynı fonksiyon ve mahiyette, daha estetik ve kent siluetine  daha uygun ve günümüz teknik imkanlarının kullanıldığı iş merkezi ve iş merkezinin bodrum katlarına mevcut otoparktan daha geniş ve kapsamlı bir otopark yapılması planlanmıştır. Vakıflar genel müdürlüğünün görevi, temsil ettiği vakıflar adına o vakıfları oluşturan akar vasıflı taşınmazlarını en yüksek gelir getirici şekilde değerlendirmek ve bu gelirleri hayır hizmetleri için kullanmaktır. Bölge müdürlüğümüz de sorumluluk alanına giren vakıf menkul ve gayrimenkullerini bu görevini doğru şekilde yapmak üzere değerlendirmektedir. Elde edilen gelirler, muhtaçlara maaş, öğrencilere burs, kuru gıda hizmeti ve kültür hizmetleri gibi alanlarda kullanılmaktadır. ”


Antakya Zafer Gazetesi



Geri Dön