19 / 05 / 2024

Hatay Mehmet Şah İşhanı

Hatay Mehmet Şah İşhanı

Bazı yerel basın organlarında; Mehmet Şah Vakıf İşhanı’nın yıkılarak yerine alışveriş merkezi yapılacağı haberlerinin yayımlanması üzerine vakıflar bölge müdürlüğü tarafından konu ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yapıldı.

Bakan Özhaseki açıkladı: Hatay'da her ay birkaç bin konut hak sahiplerine verilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hatay'daki çalışmalar ile ilgili bilgi verdi ve her ay birkaç bin konutun hak sahiplerine verileceğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Hatay'da ay sonuna kadar 7 bine yakın konut sahiplerine teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerden sonra Hatay'da yapımına başlanan 45 bin 186 bağımsız bölümün inşasının devam ettiğini, ay sonuna kadar 6 bin 979 evin hak sahiplerine teslim edileceğini dile getirdi.

Uluslararası 39 mimar Hatay ve Adıyaman’ın yeniden tasarımı için çalışacak!

Hatay ve Adıyaman, ulusal ve uluslararası 39 mimarla tekrar tasarlanacak. Projenin başında yer alan Türkiye Tasarım Vakfı’nın Başkanı Mehmet Kalyoncu, “Tüm tasarım sürecinin kaynağını biz sağlıyoruz. İlçe merkezleri dahil toplam 5 milyon dolar planlanıyor. Mart 2024’te tamamlanacak” diye konuştu.

Bakanlıktan Hatay'a 309 bin 872 bağımsız bölüm! Teslimler Kasım'da başlayacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremden etkilenen Hatay'da 309 bin 872 bağımsız bölüm hayata geçirildiğini söyledi. 

Bakan Özhaseki: Yerinde dönüşüme en fazla müracaat Hatay'dan geldi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yerinde dönüşüme en fazla müracaatın Hatay'dan geldiğini kaydetti. İşte haberin ayrıntıları...

Hatay'da 4 sanayi sitesinin inşaatı tam gaz! Kente 379 adet yeni iş yeri kazandırılacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'da çalışmaları devam eden 4 sanayi sitesini en kısa sürede tamamlayarak 379 yeni iş yerini kente kazandıracaklarını bildirdi.

Hatay'da yıkılan Rönesans Rezidans'ın müteahhidi tutuklandı!

Hatay depreminde yıkılan Rönesans Rezidans müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Kdm Altyapı Hafriyat İnşaat Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kdm Altyapı Hafriyat İnşaat Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi Arnavutköy'de KAdri Güzenge ve Mehmet Şah Bulat ortaklığında kuruldu.

Cevat Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

Cevat Yapı Anonim Şirketi Bağcılar'da Mehmet Şah Yüksel tarafından kuruldu.

Hatay Stadı yarın açılıyor!

Hatay'ın merakla beklenen yeni stadyumu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun katılımıyla yarın açılıyor.

Hatay Amik Ovası icradan satılığa çıkarıldı!

CHP’li vekil Mehmet Güzelmansur, Hatay'da tarım arazi olan Amik Ovası'nın icradan satılığa çıkarıldığını açıkladı. 

Seta Ahşap Dekorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Seta Ahşap Dekorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Ali Özocak tarafından kuruldu.

228 yıllık Mihrişah Valide Sultan İmarethanesi'ndeki restorasyon tamamlanıyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Eyüpsultan'da restorasyonuna devam eden 228 yıllık Mihrişah Valide Sultan İmarethanesi'ndeki çalışmaları inceledi.

Hatay Mehmet Şah İşhanı Haberi

Hatay Mehmet Şah İşhanı

Bahsekonu haberlerde anılan; Mehmet Şah Vakıf İşhanı ile ilgili yapılan incelemede; “Yapının şehrin en işlek yerinde bulunmasına rağmen mimari estetiğinin bozuk, kullanım açısından işlerliğini yitirmek üzere olduğunun belirlendiği, yerine modern koşullara uygun daha kullanışlı ve akılcı bir yatırıma dönüştürülmesinin uygun olacağı kararının genel müdürlük tarafından alındığı belirtilen açıklamada; söz konusu vakfın, taşınmaz 5737  sayılı vakıflar kanununun 36. Maddesi kapsamında vakıflara ait mazbut akar taşınmazların vakfın menfaatine ve fen ve sanat kurallarına ve Hatay’ın tarihi değerlerine uygun iş merkezi yapmak amacıyla değerlendirileceği ifade edildi.


Bölge müdürü Ali Kaya imzası ile yayımlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:"Aynı zamanda idaremizce yaptırılan ve çevre ve şehircilik bakanlığınca onaylanan yapı risk analizinde iki bloktan oluşan yapının ikisinin de riskli yapı olduğu ve 60 gün içerisinde...