13 / 05 / 2024

Hayat sigortası primleri geri alınabilir mi? Primler geri nasıl alınır?

Hayat sigortası primleri geri alınabilir mi? Primler geri nasıl alınır?

Önemli bir ilan: Kredi çeken herkesi ilgilendiren bir konu hakkında sizleri bilgilendirmek istiyoruz! Artık e-Devlet üzerinden başvurarak kredi ödemelerinizi geri alabilirsiniz. Peki Hayat sigortası primleri geri alınabilir mi? Primler geri nasıl alınır?



Hayat sigortası primlerinin geri iade edilebileceği haller içinde kredi çekenin ölmesi yer almaktadır. Bu halde, yakınları sigorta priminin iadesini isteyebilir. Başvuru için bir dilekçe yazılmalı ve sigortanın kredi kapatıldıktan sonra iptal edildiği söylenmelidir. Ayrıca, sigortanın başlangıç ve bitiş tarihleri, Verilen prim miktarı ve ödemelerin hangi hesaba iletildiği gibi ayrıntılar da dilekçede söylenmelidir.

Hayat sigortası primleri geri alınabilir mi? Primler geri nasıl alınır?

Başvurular e-Devlet üstünden de yapılabilir. Başvuru neticesinde sigorta primi iade edilebileceği gibi, bazı hallerde geri ödeme yapılmayabilir veya sınırlı bir geri ödeme yapılabilir. Bu sebeple, hayat sigortasının başlangıcında dikkatli olmak ve sigortanın iptal edilmesi için yapılması lazım gelen adımları önceden tespit etmek önemlidir.

Kredi çekmeden evvel hayat sigortası hususunda araştırma yapmak elzemdir. Eğer sigortalı bir kredi istenmiyorsa, sigortasız kredi alternatifleri değerlendirilebilir. Sigortanın içeriği ve ödeme zamanı dikkate alınmalıdır. 

Bakanlıktan müjdeli haber geldi! Bu habere bakın 1250 TL'yi kaçırmayın

Garanti BBVA'dan son dakika hamlesi! Mayıs ayı bitmeden emeklileri mest etti!

Yurtdışı telefon kullananlara müjde! OnePlus 10R'nin fiyatı düşüyor! 


Geri Dön