27 / 04 / 2024

Haziran kira artış oranı 2014!

Haziran kira artış oranı 2014!

Kira sözleşmesi sona eren ve kira sözleşmesini yenileyen kiracıların ödedikleri yıllık kira bedeline ev sahibi tarafından belli oranlarda zam yapılacak. İşte Haziran kira artış oranı 2014...



Haziran kira artış oranı 2014!

Mayıs ayında kira sözleşmesi sona eren ve Haziran ayı itibarıyla kira sözleşmesini yenileyen kiracıların ödedikleri yıllık kira bedeline belli oranlarda zam yapılacak.


Ev sahibinin yapacağı zam oranı, Borçlar Kanunu ile birlikte ÜFE oranlarına bağlanıyor. ÜFE oranları ise her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanıyor.


Ancak bu kanunda kira artış oranı hesaplamalarında hangi ÜFE oranının kullanılması gerektiğine ilişkin netlik bulunmuyor.


Buna karşın TÜİK geçtiğimiz aylarda konu ile ilgili olarak resmi bir açıklamada bulundu. TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre kira artış oranı hesaplama larında ÜFE oranlarından; bir önceki yılın aynı ayına göre oranının kullanılması öngörülüyor. Peki, Haziranda kira ne kadar artacak?


Haziran 2014 kira artış oranı..

2014 Mayıs ayına ait verilere göre, kirada en fazla yüzde 11,28 oranı kullanılarak zam yapılacak.


Haziran enflasyon oranları:

"Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi aylık %0,52 düştü


Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE), 2014 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre %0,52 düşüş, bir önceki yılın Aralık ayına göre %5,06 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre %11,28 artış ve on iki aylık ortalamalara göre %8,66 artış gösterdi.


Sanayinin dört sektörünün bir önceki aya göre değişimleri; madencilik ve taşocakçılığı sektöründe %1,11 düşüş, imalat sanayi sektöründe %0,20 düşüş, elektrik ve gaz sektöründe %3,60 düşüş ve su sektöründe %1,40 artış olarak gerçekleşti."


Kira artış oranları Mayıs 2014!


Geri Dön