13 / 05 / 2024

Hedeflerini büyük koydular, ihracatta şampiyon oldular! Tam 1 milyar 250 milyon dolarlık ihracat!

Hedeflerini büyük koydular, ihracatta şampiyon oldular! Tam 1 milyar 250 milyon dolarlık ihracat!

Geçen yıl meyve sebze ihracatında zirveyi zorlayan Ege Yaş Meyve ve Sebze İhracatçıları Birliği, bu yıl miktarı daha da artırarak 1 milyar 400 milyon dolarlık ihracat yapmayı hedefliyor.



EN ÇOK ÜZÜM İHRAÇ EDİLDİ

Hayrettin Uçak, konuşmasında yaş meyve sebze kategorisinde 2022 yılın içinde en fazla ihracatı yapılan ürünün sofralık üzüm olduğunu belirterek, "53 milyon dolarlık üzüm ihracat miktarını 41 milyon dolarla domates, 36 milyon dolarlık ihracatla kiraz ve 33 milyon dolar ihracat miktarıyla mandalina takip etti" şeklinde konuştu.

Hedeflerini büyük koydular, ihracatta şampiyon oldular! Tam 1 milyar 250 milyon dolarlık ihracat!

En çok ihracatı yapılan beşinci ürün de 29 milyon dolarla kestane olduğunu belirten Uçak, şunları söyledi:

" Meyve sebze mamullerine bakıldığında 2022 yılı ihracat şampiyonu 2021 yılında da aynı şekilde olduğu gibi turşular oldu. EİB kanalıyla yapılan turşu ihracatı ilk kez 250 milyon dolar sınırını aştı ve 257 milyon dolara çıkmış oldu. Meyve sebze mamulleri ihracatının değerlendirmesinde ikinci sırada 149 milyon dolar ile kurutulmuş domates ihracatı bulunurken, kurutulmuş domatesleri meyve konserveleri, dondurulmuş meyveler ve sebze konserveleri sırasıyla izledi” diye konuştu.

Beklenen haber geldi! İlköğretim ve ortaöğretim bursları yattı mı? Kaç lira ödenecek?

MTV borçları da siliniyor mu? Yapılandırma nasıl olacak?

Ak Parti’den son dakika açıklaması geldi! Staj süresi EYT’ye sayılacak mı?

Memur ve emeklinin maaş farkı kaç TL yatacak?

Piyasada sıfır araçtan sonra kriz ikinci el satışlara da sıçradı!

Maaşa zam tüketicide güveni yükseltti!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön