28 / 04 / 2024

Her dediği bir bir çıkan uzman isim, doların seçimden sonra roket gibi uçacağını söyledi! “Seçimlerden sonra..."

Her dediği bir bir çıkan uzman isim, doların seçimden sonra roket gibi uçacağını söyledi! “Seçimlerden sonra...

Merkez Bankası tarafından açıklanan yılsonu verilerine ilişkin yorum yapan ekonomist Selçuk Geçer, seçimlerden sonra her şeyin değişeceğini ve doların yeniden yükseliş trendine gireceğini belirtti.



Dolardaki yükseliş devam ederken uzman isimlerden gelen açıklamalarda yatırımcıları korkutuyor. Mayıstaki seçimlerine işaret eden ünlü ekonomist Selçuk Geçer, seçim öncesinde radikal bir artış olacağını söyledi. “Sürpriz bir artış olabilir” diyen Geçer, psikolojik sınır olarak kabul edilen 19 bandının üzerinde görülen dolar fiyatları için "uçurumun kıyısında" şeklinde tanımladı. Herkesin merakla araştırdığı dolar fiyatları hakkındaki açıklamalar ünlü Finans Uzmanı Selçuk Geçer'den geldi.

Her dediği bir bir çıkan uzman isim, doların seçimden sonra roket gibi uçacağını söyledi! “Seçimlerden sonra..."

SEÇİMLERDEN SONRA İŞLER DEĞİŞECEK


14 Mayıs 2023’de yapılacak tarihi seçimlerin ardından Türkiye'de radikal bir dolar artışının sürpriz olacağını belirten Selçuk Geçer, 21-22 Mart tarihinde yapılacak ve FED toplantısı için 25 ile 50 baz puanlık bir artış yapılabileceğini söyledi. Geçer, FED başkanına 22 Mart gecesinde açıklayacağı 25 baz puanlık faiz artışının yukarı yönlü bir hareket sağlayacağını ifade etti. Türkiye'de 7 aydır yükseliş göstermeyen dolar kurunun yatıştırılmasının yapısal ekonomik değişikliğe sebep olacağını aktaran uzman isim, seçimlerin ardından yukarı yönlü bir kırılma yaşanacağını vurguladı.

İşte detaylar...
 


Geri Dön