12 / 05 / 2024

Her dediği bir bir çıkan uzman isim, doların seçimden sonra roket gibi uçacağını söyledi! “Seçimlerden sonra..."

Her dediği bir bir çıkan uzman isim, doların seçimden sonra roket gibi uçacağını söyledi! “Seçimlerden sonra...

Merkez Bankası tarafından açıklanan yılsonu verilerine ilişkin yorum yapan ekonomist Selçuk Geçer, seçimlerden sonra her şeyin değişeceğini ve doların yeniden yükseliş trendine gireceğini belirtti.



Geçer, AK Parti'nin seçimi kazanmasıyla beraber "Faiz Sebep Enflasyon Sonuçtur" yaklaşımının terk edilmemesi halinde Haziran sonrasında dolar fiyatlarının önce 26 lira, aralık sonunda ise 40 lira seviyelerine ulaşabileceğini belirtti. Açıklamalarının bir yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen Selçuk Geçer, piyasalarda görülebilecek durumları aktardığını belirtti.

Her dediği bir bir çıkan uzman isim, doların seçimden sonra roket gibi uçacağını söyledi! “Seçimlerden sonra..."

ANKET SONUÇLARI BELLİ OLDU


Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre Türkiye'deki Gayri Safi Yurtiçi Hasıla beklentisinin düştüğü ifade edilirken yüzde 3,5 olarak kayıtlara geçtiği bildirildi. 2024 büyüme beklentisinin ise yüzde 4.4’e düştüğü belirtilirken Merkez Bankası’nın politika faiz beklentisi ile cari ay ve 3 ay sonrası için yüzde 8,50 12 ay sonrası içinde yüzde 12,83 rakamlarını belirlediği ifade edildi.
Anket sonuçları doğrultusunda dolar kurunun yılsonunda 22,91 lira, bir yıl sonra ise 23,52 TL'ye yükselebileceği belirtildi. Selçuk Geçer, Merkez Bankası’nca açıklanan yılsonu verilerine endişe oluşturduğunu ifade ederken “İnşallah orada kalır" açıklamalarında bulundu.

İslam Memiş yine bildi! Rekor kıran altında yeni tahminini tek tek duyurdu! “Bir düşerse iki çıkacak”

İstanbul’da emlak fiyatları baştan aşağı değişti! Avcılar Fatih ve Bakırköy’de fiyatlar düşerken, kuzeyde fırladı!

Geçici işçilere müjde! Bakan Bilgin sonunda beklenen açıklamayı peş peşe yaptı!

Geri Dön