16 / 05 / 2024

Her yolu deniyorlar! Uyanık ev sahiplerinden yeni yöntem

Her yolu deniyorlar! Uyanık ev sahiplerinden yeni yöntem

Fahiş kira artışları devam ediyor. Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kira polemiği de sürüyor. Devlet tarafından yapılan açıklama ile boş evlere vergi alınacağı belirtilirken ev sahipleri bu durumdan kaçınmanın da yöntemini üretti. İşte tüm detaylar...



YAZ MEVSİMİNDE HAREKETLİLİK ARTTI
Yaz mevsimi ile birlikte emlakçılarda hareketlilik başladı. Emlakjet Üst Yöneticisi Tolga İdikat, ev sahiplerinin uzun dönemli kiralama yöntemlerine çözümlü kısa dönem kiralama yöntemleri olduğunu söyledi. Pandemi sürecinin ardından ortaya çıkan hibrit çalışma modeli ile uzaktan çalışanların farklı illerde kısa süreli çalışmayı tercih etmesi ile birlikte eşyalı ve kısa dönem kiralamalarda artış gösterdi. Bu yöntem ile ev sahiplerinin de öne açılmış oldu.
Birçok şirket çalışanı esnek çalışma modeli ile hayatına devam ederken insanlarda işlerine evlerinde halletmeye başladı. Bu kapsamda şehir merkezinde yaşamanın zorluğundan uzaklaşmak isteyen birçok kişi çözümü farklı şehirlere yönelmekte buldu. Uzaktan çalışma modelinin yaygınlaşması ile birlikte insanlar kendilerine en uygun yaşam alanını seçme özgürlüğünü de elinde bulunduruyor.


Geri Dön