06 / 05 / 2024

Herkes asgari ücrete kilitlenmişken heyecanlandıran promosyon çıkışı! Tüm çalışanlar promosyon alacak mı? 41 bin 500 TL

Herkes asgari ücrete kilitlenmişken heyecanlandıran promosyon çıkışı! Tüm çalışanlar promosyon alacak mı? 41 bin 500 TL

Türkiye'nin gözü asgari ücret ve EYT yasasına çevrilmişken TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay'dan çalışanları ilgilendiren oldukça önemli promosyon açıklaması geldi.



ÇALIŞAN HERKESE PROMOSYON GELECEK Mİ? REKOR 41.500 TL...

Anadolu Üniversitesi, 5 bin 500 personeli için 3 senelik imzaladığı anlaşma kapsamında personellerine 41 bin 500 TL promosyon verilmesini kararlaştırmıştı. Bu rakam rekor olarak adlandırılmıştı.


TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, promosyonla ilgili Ocak ayını işaret ederek taşeronların da bu konuyla ilgili sıkıntılarının olduğunu belirtti. TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay konuyla ilgili şöyle konuştu:

"Taşeronun sıkıntıları var. Vergi ile ilgili sıkıntılar var. İş yerleri ile ilgili şu anda promosyonla alakalı özel sektörün bir bölümü veriyor bir bölümü vermiyor. Bunlarla ilgili sıkıntılar var. Bunların tamamının ocak ayının ortasında en geç sonunda çözülmesi gerekli. Yani işçiler tabanda bunu istiyorlar. Taşerondaki çalışanlar geçiş bekliyor. Asgari ücret kadar onlar da kamuoyu için ve bizim için oldukça önemli."

Ne olmuştu?

Emeklilerle başlayan bankaların promosyon savaşı daha sonra kamu çalışanlarına sıçramıştı. Emeklilere 10 bin TL'yi bulunan promosyon ödemeleri yapılırken kamu da ise rekor 41 bin 500 TL olmuştu. Emekli ve kamu çalışanlarının promosyon ödemeleri almasının ardından özel sektörde de beklenti oluşmuştu. Bunun üzerine özel sektörde promosyon ödemeleriyle ilgili insiyatif patronlara bırakılmıştı. Hal böyle olunca özel sektörde çalışan kişilerden bazıları promosyon ödemesi alırken bir kısmına ise ödeme yapılmadı.  Bakalım bu çıkışın ardından promosyon ödemesi almayan özel sektör çalışanlarının bu talepleri karşılık görecek mi?

5 milyon kişi ehliyetini taşıdı... Ücretsiz yükleniyor...

Yüksek su faturaları nasıl düşer? İşte yüklü su faturasını indirecek yöntemler...

İstanbul’a bir metro ağı daha... Günde 1 milyon yolcu taşıyacak...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön