02 / 05 / 2024

Hilton Garden İnn İzmir'in temeli atıldı!

Hilton Garden İnn İzmir'in temeli atıldı!

Altyapı ve tünel inşaatlarıyla tanınan Özgün Şirketler Grubu, Hilton Garden Inn İzmir, Bayraklı projesiyle otelcilik sektörüne adım attı. Özgür Şirketler Grubu Başkanı Cahit Karakullukçu, otelin 35 milyon dolarlık yatırımla tamamlanacağını söyledi...



Altyapı ve tünel inşaatlarıyla tanınan Özgün Şirketler Grubu, Hilton Garden Inn İzmir, Bayraklı projesiyle otelcilik sektörüne adım attı. Özgür Şirketler Grubu Başkanı Cahit Karakullukçu, otelin 35 milyon dolarlık yatırımla tamamlanacağını söyledi. 


Türkiye ve yurtdışında büyük ölçekli projelere imza atan Özgiin Şirketler Grubu'nun bünyesindeki Özgün Turizm Yatırımları'nın İzmir'deki ilk projesi olan Hilton Garden Inn İzmir, Bayraklı Oteli'nin temel atma töreni yapıldı. 35 milyon dolarlık yatırımla tamamlanacak Hilton Garden Inn İzmir, Bayraklı'da dokuzu su it, 195 oda bulunacak. Ayrıca toplantı salonları. 250 kişilik restoranı ve Körfez manzaralı barıyla otelin 2015 yılının ikinci yarısında kapılarını açması planlıyor. 


Törende konuşan Özgür Şirketler Grubu Başkanı Cahit Karakullukçu. İzmir'in yatırım yapmak üzere çok önceden beri takip ettikleri bir şehir olduğunu belirterek, "İzmir, her yıl 1.5 milyon yabancı, 600 bin yerli turist çekiyor. Son yıllarda artan kuruvaziyer turizmini de göz önünde bulundurduğumuzda, kentin ne denli büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu görüyoruz. Ayrıca kent, 5 bin yıllık geçmişi ve çevresindeki bölgelerin çokluğuyla önemli bir turizm, kültür merkezi. Buna rağmen İzmir'in ülkemizdeki yatırımlarından hak ettiği payı aldığını düşünmüyoruz. Biz de hem bu fikirden yola çıkarak. hem de İzmir'e duyduğumuz özel sevgi sonucu Hilton Garden Inn izmir. Bayraklı projemize başladık" dedi. Hilton Garden İnn İzmir, Bayraklının, bölgenin otel açığını kapatmada önemli bir rol oynayacağını da sözlerine ekleyen Karakullukçu, "Kentin kavşak noktası Bayraklı aynı zamanda İzmir'in kentsel dönüşümle yenilenen bir bölgesi, bu anlamda şehrin yükselen yıldızı. İnanıyorum ki Hilton Garden Inn İzmir, Bayraklı Oteli de konsepti. ulaşım ağlarına yakınlığı ve Bayraklı'nın kent merkezine yürüyüş mesafesinde olmasıyla İzmir'in yeni çekim merkezi olacaktır" diye konuştu. Karakullukçu. Özgün Turizm Yatırımlan'nın 150 milyon dolar yatırımla 5 otel projesini daha hayata geçirmeyi planladığını anlattı. 


Gözlem Gazetesi 


Geri Dön