30 / 04 / 2024

Hisar Madencilik, üretim kapasitesini artırdı!

Hisar Madencilik, üretim kapasitesini artırdı!

Kombassan Holding kuruluşlarından Hisar Madencilik, Aydın ve Aksaray'da olmak üzere iki fabrikada mikronize kalsit imalatı yapıyor. Aydın fabrikasıyla birlikte toplam üretim kapasitesini 12 bin ton/aya çıkardı...



Kombassan Holding kuruluşlarından Hisar Madencilik, Aydın ve Aksaray'da olmak üzere iki fabrikada mikronize kalsit imalatı yapıyor. Bu yıl içinde Aksaray fabrikasına modernize ve tevsii yatırımı yapan firma, Aydın fabrikasıyla birlikte toplam üretim kapasitesini 12 bin ton/aya çıkardı. 


Kağıt, plastik, inşaat, temizlik, sağlık ve gıda sektörlerine mikronize kalsit tedarik ettiklerini belirten Hisar Madencilik Genel Müdürü Halil İbrahim Sipahi, firmalarının 1996 yılında merkez fabrikası Aksaray olacak şekilde kurulduğunu hatırlattı. 


Fabrikalarının kurulduğu yıllarda 2 bin ton/ay üretim kapasitesi ile faaliyet gösterdiğini anlatan Sipahi, "Firmamız 2001 yılında kapasite artışına giderek Aksaray mikronize kalsit fabrikası üretim kapasitesini 5 bin ton/aya çıkardık. 2003 yılında ise Aydın'a 5 bin ton/ay üretim kapasiteli yeni bir tesis kurarak, toplam üretim kapasitemizi 10 bin ton/aya çıkardık" dedi. Son olarak bu yıl içinde yaptıkları modernize ve tevsii yatırım ile Aksaray fabrikalarının üretim kapasitelerini 7 bin ton/aya çıkardıklarını aktaran sipahi, bu yatırımla beraber firmalarının toplam üretim kapasitesinin 12 bin ton/ay olduğunu dile getirdi. 


İç pazarda mikronize kalsit tüketiminin yüzde 10'unu firmalarının tedarik ettiğini iddia eden Sipahi, ihraç kayıtlı ve direkt olmak üzere natürel ve kaplı kalsit üretimlerinin yaklaşık yüzde 25'ini ise ihraç ettiklerini aktardı. Mısır, İsrail, Şili, Gürcistan, Azerbaycan, Ukrayna, Rusya ve Bulgaristan'ın yurtdışı pazarları arasında bulunduğu bilgisini veren Sipahi, yurtdışı satışlarına ağırlık vererek, ihracat paylarını artırmayı hedeflediklerini kaydetti. Mikronize kalsit üretim tesisleri ile sektörün önde gelen firmalarından biri olduklarına da işaret eden Sipahi, "Hisar, Aksaray'ı ülkemizde ve dünyada mikronize kalsit sektörünün üretici bölgesi haline getirdi. Firmamızın kuruluşundan önce ithal edilen mikronize kalsit, artık günümüzde ihraç edilir hâle geldi" dedi. 


Dünya Gazetesi 



Geri Dön