29 / 04 / 2024

Hollanda'da sosyal konutları kiralamak isteyenler 7 yıl bekliyor!

Hollanda'da sosyal konutları kiralamak isteyenler 7 yıl bekliyor!

Hollanda'da yapılan bir araştırmada devletten konut kiralamak isteyenlerin ortalama olarak 7 yıl beklemesi gerektiği belirtildi. 



Hollanda'nın ulusal haber ajansı NOS tarafından yapılan araştırmaya göre, genelindeki 212 belediyenin yüzde 60'ında düşük gelirlilerin devletten sosyal konut kiralayabilmek için en az 7 yıl beklemesi gerekiyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; bekleme süresinin en uzun olduğu Landsmeer, Wormerland, Haarlemmermeer, Diemen ve Laren belediyelerinde ortalama bekleme süresinin 17 yıla kadar çıktığı ifade edildi. Bekleme zamanının en uzun olduğu 10 belediyenin tamamının ülkenin kuzeyinde bulunduğu belirtilen haberde bu belediyelerdeki bekleme süresinin 14 yıldan fazla olduğu ifade edildi. 

Hollanda da sosyal konutları kiralamak isteyenler 7 yıl bekliyor!

Listenin 13. sırasında bulunan başkent Amsterdam'da bekleme süresi 13 yıl 10 ay olarak kaydedildi. Bekleme sırasının en uzun olduğu Landsmeer'de süre 22 yıl olarak açıklanırken sıranın en hızlı geldiği Rijssen-Holten'de bu zaman 8 ay  kadar düşüyor. Haberde sürenin uzunluğuna yönelik Veluwonen emlak firması yetkilisi Marco de Wilde"Serbest piyasada fiyatların aşırı yüksek olması sebebiyle devletin sosyal konutlarını kiralamak isteyenlerin sayısı son yıllarda çok arttı." açıklamasında bulundu.

Hollanda da sosyal konutları kiralamak isteyenler 7 yıl bekliyor!

Ülkede artan konut ihtiyacını azaltmak için Rotterdam gibi birçok şehirde geçici küçük taşınabilir evler yaparak sosyal konut talebinin karşılaması hedefleniyor. Hollanda İçişleri Bakanlığ tarafından  ülkedeki konut sıkıntısını gidermek ve inşaat firmalarını teşvik etmek için emlak vergilerinde indirim uygulanmıştı.

Hollanda gayrimenkul sektörü için fırsat taşıyor!


Geri Dön