27 / 04 / 2024

Hollanda'dan depremzedelere 88 milyon 921 bin 469 Euro'luk büyük yardım!

Hollanda'dan depremzedelere 88 milyon 921 bin 469 Euro'luk büyük yardım!

Türkiye'de yapılan ortak canlı yayına benzer bir yardım kampanyası Hollanda'da da yapıldı.  Yaklaşık 88 milyon 921 bin 469 Euro para toplandı. İşte detaylar...



Yüreğimizde derin yaralar açan, son yüzyılın en büyük deprem felaketinin ardından dün akşam yaraları sarabilmek adına "Türkiye Tek Yürek" ismiyle ve tüm kanalların katılımıyla yayınlanan ortak canlı yayında depremzedeler için yardım toplandı. Sanat, iş ve spor dünyasının önde gelen isimlerinin ve halk'ın katılımlarıyla gerçekleşen programda 15 milyar 146 milyon 528 bin TL bağış toplandı.

GİRO555 İSMİYLE ORTAK YAYIN YAPILDI!

Benzer bir program Hollanda'da da yapıldı. Ülkedeki 11 STK’nin ortaklaşa düzenlediği Giro555 isimli yardım organizasyonunda Türk müzisyen Karsu Dönmez de yer aldı. Aslen Hataylı olan ve depremde 16 yakınını kaybeden Karsu Dönmez gecede Neşet Ertaş’ın, “Gönlüm hep seni arıyor, neredesin sen?” türküsünü söyledi.

Karsu Dönmez, depremde hayatını kaybeden kuzeninin, kendisine ulaşamayınca telefonuna, “Neredesin sen?” diye sesli mesaj gönderdiğini anlattı ve o nedenle kuzeni ve depremde kaybedilenler anısına bu türküyü seçtiğini ifade etti.

Hollanda’da, Türkiye ve Suriye’deki depremzedelere yardım amacıyla düzenlenen ulusal eylem gününde, televizyon kanallarının 2 saatlik ortak yayını sırasında yaklaşık 88 milyon 921 bin 469 Euro para toplandı. Türk müzisyen Karsu Dönmez ortak yayında Neşet Ertaş’ın, “Gönlüm hep seni arıyor, neredesin sen?” türküsünü söyledi. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön