05 / 05 / 2024

Hükümete sürpriz zam teklifi: Maaşlara yüzde 75 yansıtılsın

Hükümete sürpriz zam teklifi: Maaşlara yüzde 75 yansıtılsın

Türkiye'de memur ve memur emeklileri 10 Mayıs'ta taslak çalışması kamuoyuna açıklanacak 3600 ek gösterge konusunun detaylarına odaklanmış durumda. Memur-Sen de ek gösterge çalışmasıyla ilgili hükümetten teklif bekliyor. İşte detaylar..



"EK GÖSTERGESİ OLMAYAN KAMU ÇALIŞANLARI DA KAPSAM İÇİNE ALINSIN"

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, hali hazırda süren 3600 ek gösterge çalışmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Toplu sözleşme masasında aldığımız ek göstergelerin yeniden düzenlenmesi kararımızda 3. toplantıya kadar Memur-Sen tarafı olarak söyleneceklerimizi aktardık. Şimdi teklifi bekliyoruz. Ek göstergesi olmayan kamu görevlilerini de gösterge içerisine almak, kamu görevlilerinin ek gösterge düzenlemesindeki asıl muradı olan emekli maaşı ve ikramiyesine dokunacak adımları atmak için hükümet tarafı bu çalışmayı tarihi bir fırsat olarak kullanmalıdır” ifadelerini kullandı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön