28 / 04 / 2024

Hükümetten 65 milyarlık yardım paketi

Hükümetten 65 milyarlık yardım paketi

Alman hükümeti Avrupa’da yaşanan enerji krizi sonrası vatandaşları ve şirketleri yükselen enflasyonun etkisinden korumak için 65 milyar avroluk üçüncü yardım paketini hazırladı.



Almanya Başbakanı Olaf Scholz, gerçekleştirdiği basın açıklamasında Alman hükümetinin yaşanan enerji krizine ve fiyat artışlarına karı alacağı tedbirleri açıkladı.

Alman halkının yaşanan enerji krizi nedeniyle artan fiyatlardan endişe duyduğunun farkında olduklarını dile getiren Başbakan Scholz, ülkenin zor bir dönemden geçtiğinin bilincinde olduklarını belirtti.

Rusya’nın gaz sözleşmelerini ihlal ettiğini belirten Scholz, Rus savaşının sonuçlarını tüm dünyanın ve Avrupa’nın hissedeceğini söyledi.

10 AYDA ÜÇÜNCÜ YARDIM PAKETİ

Almanya’nın koalisyon ortakları tarafından yardım paketine ilişkin hazırlanan belgede de, “yüksek enerji fiyatlarının hızla artan yükü nedeniyle hane halkı ve şirketler için zamanında ve orantılı bir rahatlama gerekli" denilerek, paketin toplam değerinin "65 milyar avronun üzerinde" olduğu ifade edildi.

Bugün açıklanan paketin, Alman hükümetinin yükselen enerji fiyatlarına karşı 10 ayda hazırladığı üçüncü paket olması dikkati çekti.

Hükümetten 65 milyarlık yardım paketi

Önceki paketlerinin her birinin değeri 30 milyar avronun üzerindeydi. Bu paketlerle, geçici bir süre için akaryakıt vergileri belli bir miktar kaldırılarak, artan enerji fiyatlarının vatandaşlara yansımasını azaltmak için vergi mükellefi her çalışana bir defaya mahsus 300 avro ödeme yapılmıştı. Toplu taşımanın teşvik edilmesi için haziran-eylül döneminde aylık 9 avroya tren, otobüs ve metroda geçerli sınırsız toplu taşıma bileti sunulmuştu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön