20 / 05 / 2024

HÜRSİAD üyeleri Brezilya'da iş fırsatları kovaladı!

HÜRSİAD üyeleri Brezilya'da iş fırsatları kovaladı!

Ankara'da bin 500 üyesi ile önemli faaliyetlere imza atan Hür Sanayici ve İşadamları Derneği'ne üye bir grup iş adamı dernek başkanı Yusuf Sancı ile birlikte Brezilya'nın ticaret merkezi olan Sao Paulou'ya iş gezisi düzenledi...



Ankara'da bin 500 üyesi ile önemli faaliyetlere imza atan Hür Sanayici ve İşadamları Derneği'ne üye bir grup iş adamı dernek başkanı Yusuf Sancı ile birlikte Brezilya'nın ticaret merkezi olan Sao Paulou'ya iş gezisi düzenledi. Çoğunluğunu inşaat sektöründe faliyet gösteren işadamlarının oluşturduğu heyet ilk olarak 45 milyon nüfusu ve Brezilya'nın yüzde 40 oranında ticaretin döndüğü Sao Paulo eyaletininde ticari görüşmeler yaptı. 


İlk olarak Brezilya, Uruguay ve Şili'de onlarca şubesi olan Abyara emlak şirketi genel müdürüne konuk olan iş adamlarına Brezilya'da emlak fiyatları, arsalar ve imar durumları ile devletin bu işlere nasıl yaklaştığı anlatıldı. Geçtiğimiz yıl 12 milyar dolarlık satış yapan şirketin Genel Müdürü Walter Somen iş adamlarına şehrin neresine ne yapılabileceğini anlatırken, devletin önce altyapı kurduğu ardından özel sektörün önünü açtığını anlattı. 


Elektrik telleri var Şirket yetkilileri daha sonra binalardan örnek daireler gezdirirken, aşırı güvenlik sistemlerinin kurulması ve binaların hırsızlara karş elektrik telleri ile çevrili olması dikkatlerden kaçmadı. Hürsiad başkanı Yusuf Sancı ve bir kaç iş adamı Sao Paulo'da aile şirketi olan Folha gazetesi sahibi Maria Cristina Frias ile görüştü. Heyetler iki ülke arasındaki ticari faliyetler ve iş imkanlarını karşılıklı olarak birbirlerine anlattı. Ziyaretin ikinci günüde Sao Paulo Sanayi ve Ticaret Odası tarafından düzenlenen iş formu inşaat sektörünün Brezilya'da iş imkanlarının hayli fazla olduğunu ortaya koydu. Sao Paulo Başkonsolosu Özgün Arman'da verdiği akşam yemeğinde iş adamlarına Brezilya'da ki tecrübelerini paylaştı. 


Geniş katılımlı iş forumu Sao Paulo Sanayi ve Ticaret Odasında Uluslararası İlişkiler ve Dış Ticaret Komisyonu Başkanı Antonio Bessa, İnşaat Bölüm Departmanı Genel Müdürü Manuel Rossitto ve Türkiye'nin Sao Paulo Başkonsolosu Özgün Arman'ın ev sahipliğinde iş forumu düzenlendi. Heyetin yanısıra gazeteler, Brezilya'da iş yapan büyük inşaat şirketlerinin katıldığı formda Başkonsolos Özgün Arman Türk İnşaat sektör temsilcilerinin Brezilya'ya girmesini arzu ettiklerini anlattı. Uluslararası İlişkiler ve Dış Ticaret Komisyonu Başkanı Antonio Bessa'da ülkede liman, alt yapı ve benim evim projesi gibi inşaat sektörünü ilgilendiren büyük işler olduğunu belirterek, " Sizleri burada görmek büyük mutluluk" dedi. 



Milliyet Gazetesi 


Geri Dön