05 / 05 / 2024

Hüseyin Oflaz: Gayrimenkul 4.0’ın ayak sesleri duyuluyor!

Hüseyin Oflaz: Gayrimenkul 4.0’ın ayak sesleri duyuluyor!

Şehir Plancısı Hüseyin Oflaz yaptığı açıklamada gayrimenkul 4.0 ile beraber son zamanlarda sık sık gündeme gelen sektöre nesnelerin interneti, yapay zeka gibi bileşenlerin daha da hakim olacağını söyledi.



“Artık pazarlamadan inşaata her aşamada teknoloji mevcut”

Hüseyin Oflaz: Gayrimenkul 4.0’ın ayak sesleri duyuluyor!

Yaptığı açıklamada pazarlamadan inşaata kadar her aşamada teknolojinin olduğunu dile getiren  Hüseyin Oflaz, sektördeki teknoloji devriminin aşamalarını şöyle anlattı:

“Kişisel bilgisiyarlar ve elektronik tabloların ortaya çıkmasıyla başlayan süreç, 1990’larda internet ve e-postayla hızlandı.2008 krizinde maliyet ve rekabet avantajları arayışı teknoloji devriminde yeni bir aşamayı getirdi. 2010 yılında akıllı telefonlar tüketicinin anlık gayrimenkul bilgilerine sıfır maliyetle erişebildi, yeni iş modelleri gelişti. 2018 yılıyla beraber endüstri devriminin son aşamasında kendisini gösteren Proptech 3 aşamasına geçildi. Uzmanlar bu sürecin gayrimenkuldeki karşılığının Gayrimenkul 4.0 devrimi olduğunu belirtiyor. Henüz tam olarak Gayrimenkul 4.0’a geçtiğimizi söyleyemeyiz ama bize göre Gayrimenkul 4.0’ın ayak sesleri duyuluyor. Gayrimenkul sektörü ve kentleşmenin, Dünya’da iklim değişikliği ve global baskılarından etkilenmeye başladığını görüyoruz. Yakın zamanda bu sürecin  nesnelerin interneti, makine öğrenmesi, yapay zekâ ve blok zincir gibi üst düzey teknolojilerle  desteklenmesi bekleniyor.” 


Geri Dön