05 / 05 / 2024

Hüseyin Oflaz: Gayrimenkul 4.0’ın ayak sesleri duyuluyor!

Hüseyin Oflaz: Gayrimenkul 4.0’ın ayak sesleri duyuluyor!

Şehir Plancısı Hüseyin Oflaz yaptığı açıklamada gayrimenkul 4.0 ile beraber son zamanlarda sık sık gündeme gelen sektöre nesnelerin interneti, yapay zeka gibi bileşenlerin daha da hakim olacağını söyledi.



“Oturduğunuz yerden farklı bir coğrafyada bulunan bölgeyi analiz edebilirsiniz”

Türkiye’nin ilk dijital gayrimenkul platformu İmpomes’in Yönetim Kurulu Başkanı  Hüseyin Oflaz teknoloji sayesinde gelişen plan ve kentsel dönüşüm çözümleri ile ilgili olarak şunları dile getirdi: 

“Ev alırken sanal ortamda üç boyutlu geziniyor, fiyatları web’te karşılaştırıyor, belediyedeki imar parsel durumunu internetten araştırabiliyor, satarken de internet ortamının sunduğu geniş veri tabanı sayesinde kişiselleştirilmiş pazarlama tekniklerini kullanıyor, oturduğumuz yerden bölgeyi analiz edebiliyoruz. Paylaşım modelli ofis projelerinde, tesis yönetiminde, şantiyelerin maliyet kontrolünde vb çok noktada gayrimenkul, dijital çağın imkanlarını kullanarak gelişiyor...

Hüseyin Oflaz: Gayrimenkul 4.0’ın ayak sesleri duyuluyor!

Onlarca mülkü olan yatırımcılar, imar planı değişikliklerini ilçe ilçe gezip askılardan takip edemez. Fakat dijital sistemler sayesinde mülklerin takibini yapmak, değişiklikler için zamanında itirazlarını bildirmek, hukuki ve mali açıdan erkenden pozisyon almak mümkün. Mekansal strateji planları yapılıyor artık. Gerek yeni planlar gerekse dijital ürünler sayesinde illerin 35 yıl sonra nereye gideceği tahmin edilebiliyor."


Geri Dön