30 / 07 / 2024

Hüsnü Doğruoğlu beton santrallere tepki gösterdi!

Hüsnü Doğruoğlu beton santrallere tepki gösterdi!

MHP Karacabey Belediye Meclis Üyesi Doğruoğlu, Mart 2015 Karacabey Belediye Meclisi toplantısında Canbolu ve Yeni Mahalle halkının istememesine rağmen, beton santrali yapılması kararının kendilerinin muhalefetine karşın oy çokluğuyla çıktığını açıkladı.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Mart 2015 Karacabey Belediye Meclisi toplantısında Canbolu ve Yeni Mahalle halkının istememesine rağmen, beton santrali yapılması kararının kendilerinin muhalefetine karşın oy çokluğuyla çıktığını açıklayan MHP Karacabey Belediye Meclis Üyesi Hüsnü Doğruoğlu, mecliste yaşananları şöyle özetledi; "MHP Belediye Meclis üyelerinin ısrarlı itiraz ve açıklamaları ile tekrar, Bayındırlık ve İmar Komisyonuna gönderilmesini, Canbolu ve Yeni Mahalle halklarının da görüşlerinin alınmasını istediler. İlgili madde tekrar komisyona gönderilmezse, iki mahalle halkının isteği doğrultusunda red vereceğimizi bildirmemize rağmen, Belediye Başkanı Ali Özkan 'Her seferinde tek tek halkı mı dinleyeceğiz' diyerek oylamaya geçti. AKP ve CHP Meclis üyelerinin oy çokluğu ile Canbolu deresinin Karacabey tarafına Beton Santralı yapılmasına karar verildi. 

Karacabey'in geleceğini düşünenlerin böyle bir kararı onaylaması mümkün değildir. Her konuşmasında istişare, istişare diyen, Belediye Başkanımızın Canbolu ve Yeni Mahalle Muhtarları ile istişare yapmaması, her iki mahalle halkım dinlememesine veya halka mı soracağız demesine gerçekten bir anlam veremiyorum. Yoksa, '2015 Çevre kirliğine karşı seferberlik yılı olacak' diyen Ali Başkanın ilk icraatı beton santrali mi?" Hüsnü Doğruoğlu, "Şimdi plandan anlayan Teknik Belediye Meclis Üyelerine ve Belediye Başkanımıza soruyorum ? Mevcut planlarda bu iki parsel, çevresi ve Canbolu deresi kenarı nasıl planlanmış ? Yeşil ve ağaçlandırılacak alan, düğün salonu vb. planlarda var mı? Çünkü, DSİ lojmanlarına 50-60 metre, Cafer Hacı Hasan Güzel Camii İle Yeni Mahalle de Bursa Büyükşehir Belediyesinin düzenleme yaptığı çift şeritli mahalle yoluna 150-160 metre mesafededir. 

Şimdi yapacağınız yeni plan ile Beton Santrali ve çevre yerleşimini, bilbordlar da renkli ve görsel olarak yayınlayabilir misiniz ?' 


Bursa Karacabey Haber 


Geri Dön