12 / 05 / 2024

İBB'nin hızlı tarama testinde talep patlaması! 76 bin İstanbullu başvurdu!

İBB'nin hızlı tarama testinde talep patlaması! 76 bin İstanbullu başvurdu!

İBB’nin ücretsiz olarak yaptığı hızlı tarama testini binalarına yaptırmak için başvuranların sayısı, Kahramanmaraş depremlerinin ardından 76 bini gördü. İşte hızlı tarama ile ilgili son dakika gelişmeleri...



Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, uzun zamandır büyük deprem riskiyle yaşayan İstanbulluların tedirgin olmasınja neden oldu. Binalarının depreme karşı güvenli olup olmadığını öğrenmek için İBB'nin ücretsiz şekilde yaptığı hızlı tarama testine başvuranların sayısı resmen patladı. 

İBB'nin uzman ekipleri hızlı bina tarama testinin nasıl yapıldığını Bakırköy'de 12 konuttan meydana gelen 6 katlı Gül Apartmanı'nda uygulamalı olarak basın mensuplarına açıkladı. 

İBB nin hızlı tarama testinde talep patlaması! 76 bin İstanbullu başvurdu!

Çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulunan İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Özlem Tut, "Hızlı tarama yöntemiyle bina incelenmesi 3 yılı aşkın süredir devam ediyor. Biz bu süre içerisinde 107 bin binayı ziyaret edip inceleme izni istedik. Ancak bu zamana kadar 29 binadan inceleme izni alabildik. Bugün itibarıyla toplam 76 bin başvuru aldık. Bunların hepsine cevap vereceğiz" şeklinde konuştu ve meydana gelen yıkı depremlerin ardından hassasiyetin yükseldiğini dile getirdi. 

Özlem Tut, açıklamasında başvuru sırasına göre değerlendirmeye alarak tüm binaları inceleyeceklerinin altını çizdi. 

İşte ayrıntılar...


Geri Dön