07 / 07 / 2024

İdari para cezası olanlara müjde! %25 daha az ödeyebilirsiniz! Elinizi çabuk tutun

İdari para cezası olanlara müjde! %25 daha az ödeyebilirsiniz! Elinizi çabuk tutun

Resmi Gazete’de yayımlanan açıklamaya göre; idari para cezası bulunan kişilerin %25 daha az ödeme yapabileceği duyuruldu. İşte detaylar…



İDARİ PARA CEZASI NEDİR?

İdari para cezası; Kabahatler Kanunu ya da başka özel kanunlarda uygulanan kabahatler içinde öngörülen ya da kamu kurumlarınca uygulanan idari yaptırım türlerinden biridir. 1 Haziran 2005 tarihinde yürürlüğe giren Türk Ceza Kanunu ile suçlar ve kabahatler olarak ayrılmıştır. Suç arz eden fiiller hapis cezası ve adli para cezası ile cezalandırma yapılır. Kabahat; kanunun karşılığında idari para cezası ya da idari tedbir, diğer bir anlam ile idari yaptırım öngördüğü haksızlık olarak adlandırılır.

Kanunda açık bir şekilde gösterilen idari makam, kurul ya da kamu görevlileri, görevli oldukları kamu kurumlarının görev kapsamında giren yerlerde idari para cezası uygun görülebilir.

Bununla birlikte; Cumhuriyet Savcıları veya mahkeme tarafından da kanunda öngörülen hallerde idari para cezasına karar verilebilir.

İdari para cezası olanlara müjde! %25 daha az ödeyebilirsiniz! Elinizi çabuk tutun

EDİTÖR NOTU: Bu haber 21 Temmuz 2022 tarihinde saat 14.23’te yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 17,59 Türk Lirası, euro 17,98 Türk Lirası, altının gramı ise 957 Türk Lirası değerinde.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer doların 35 TL olacağı tarihi açıkladı! Dolarda üç haneleri göreceğiz

İŞKUR’dan müjde! KPSS şartı olmadan 8.850 TL ile personel alınacak! Elinizi çabuk tutun

Yurt dışında yaşamak isteyenlere müjde! 27 bin liraya Türk işçi aranıyor

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön