28 / 04 / 2024

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü 30 yıl süre ile tesisleri 6 bin TL'ye kiralıyor!

 Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü 30 yıl süre ile tesisleri 6 bin TL'ye kiralıyor!

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne bağlı Atatürk, Hatay, Karaköy, Sakarya ve Tahirova tarım işletmeleri uzun süreli olarak kiraya verilecek.İhaleye katılacakların 31 Temmuz Salı günü 17:00'ye kadar belgeleri vermeleri gerekiyor.



İlan şöyle;


TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI ATATÜRK, HATAY, KARAKÖY, SAKARYA VE TAHİROVA TARIM İŞLETMELERİ UZUN SÜRELİ OLARAK KİRAYA VERİLECEKTİR


1-Tarım isletmeleri Genel Müdürlüğü'ne (TİGEM) bağlı Atatürk (Yalova), Hatay (Hatay), Karaköy (Samsun), Sakarya (Sakarya) ve Tahirova (Balıkesir) Tarım isletmeleri, Yüksek Planlama Kurulu'nun 12.07,2010 tarih ve ,2010/7-18 Sayılı, 14/03/2012 tarih ve 2012/7-3 Sayılı Kararları doğrultusunda, 7İGEM Ana Statüsünde belirti¬len tarımsal amaç ve faaliyet konuları içerisinde kalmak şartıyla üretim yapmak, konuyla ilgili tesisler kurmak ve pazarlama faaliyetlerinde bulunmak üzere uygun görülecek proje esasları dahilinde ve yapılacak kiralama ihalesi sonucunda gerçek veya tüzel kişilere kiraya verilecektir.


Kiralama işlemi için yapılacak ihaleye iştirak etmek isteyen isteklilerin 31/07/2012 günü saat 17.00'e kadar pro¬jelerini ve ön yeterlilik için istenilen diğer belgeleri Tarım işletmeleri Genel Müdürlüğüne vermeleri gerekmektedir. Projesi uygun görülerek kendisine ön yeterlilik belgesi verilenler, bilahare yapılacak ihale ile ilgili olarak hazırlanan şartnamede belirtilen diğer hususları yerine getirmek kaydıyla yapılacak ihaleye iştirak edebileceklerdir,


2-İsteklilerden ön yeterlilik başvurusunda istenilen belgeler.


2.1.)Proje hazırlanıp sunulması

2.2.)Kanuni ikametgâhı olduğuna dair belge vermesi


2.3.)isteklinin tüzel kişi olması halinde ticaret odası, sanayi odası ve ilgili meslek kuruluşlarından alınmış ve hâli¬hazırda faaliyette bulunduklarına dair başvurunun yapıldığı yıl içerisinde alınmış belge vermesi.


2.4.)isteklinin tüzel kişi olması halinde tüzel kişiliği temsilen noter tasdikli yetki belgesinin ve imza sirkülerinin ibraz edilmesi.


2.5.)isteklinin gerçek kişi olması halinde noter-tasdikli imza sirkülerini ibraz etmesi.


2.6.)Kesinleşmiş Sosyal Güvenlik prim ve vergi borcu olmadığına dair ilgili kurumlardan alınmış (Sosyal Güvenlik Kurumu, Vergi Dairesi) belge ibraz edilmesi.


2.7.)istekli adına vekâleten iştirak ediliyor ise, asıl isteklinin adına başvurmaya yetkili olduğuna dair noter onaylı vekâletname ve noter onaylı imza beyannamesi vermesi.


2.8.)Kira konusu işletmelerle ilgili ihale şartnamesi, kira sözleşmesi ve diğer belgeleri kapsayan dosyaların alındığına dair belge verilmesi.


2.9.)Tebligat için adres beyanı ve ayrıca irtibat için telefon ve varsa faks numarası (Bu adrese telefon ve faks ile yapılan tebligat geçerli sayılacaktır) vermesi.


2.10.)Bankalardan alınmış ekonomik ve mali yeterliliği gösterir belge verilmesi.


2.11.)Kamu ihalelerine girmekte yasaklı olmadığına dair taahhüt vermesi.


2.12.)ilan metni, kira sözleşmesi ve ihale şartnamesindeki tüm hükümleri okuyup aynen kabul ettiğine ilişkin taahhüt vermesi.


2.13.)isteklilerin ön yeterlilik için sundukları belgelerin sahta<veya tahrif edilmiş olduğunun sözleşme.yapılmasın¬dan sonra dahi öğrenilmesi durumunda, sözleşme fesh edilerSştiGEM'e verilmiş olan tüm teminatları şartı ceza olarak irat kaydedilir. Ayrıca TİGEM'in uğradığı zarar varsa hüllmen tahsil edilir. Bu tür belgeleri ibraz edenler hakkında gerekli yasal işlemlere başvurulur.


3-ön Yeterlilik İçin Verilecek Proje Hakkında Bilgiler


3.1.)Projenin TİGEM Ana Statüsünde belirtilen faaliyet konularına uygunluk arz etmesi esastır. Projenin hangi Tarım işletmesi için uygulanacağı belirtilecektir.


3.2.)Hazırlanacak projede ön görülen yatırımların termini ve maliyeti açık bir şekilde belirtilecektir.


3.3.)Projede öngörülen yatırımlar için gerekli finansman kaynağı ve ne şekilde temin edileceği belgelendirile- cektlr.


3.4.)Yeterlilik alıp, ihale üzerinde kalan istekliler kiraladıkları isletmedeki faaliyetlerini yeterlilik aldıkları proje çer¬çevesinde yürütecektir, ileride bu proje kapsamı dışına çıkılmak istendiği taktirde TİGEM'in onayı ile yine tarımsal amaç ve faaliyet konularında kalmak şartıyla, kabul edilen projede değişiklik yapılabilir.


4-Yeterlilik belgesi verilmesinde uygulanacak kriterler.


4.1.)Yatırım miktarı,


4.2.)Projelendirilen yatırımın İşletmeye, uygulanabilirliği, yeni teknoloji kullanımı ve transferi,


4.3.)Projelerin verimlilik ve kârlılığı,


4.4.)Projelerin gerçekleştirilebilmesi için gerekli kaynakların ne şekilde temin edileceği,


4.5.)En fazla istihdam sağlama,


4.6.)Müteşebbisin mali yeterliliği ve moralitesi.


Kiraya verilecek işletmelerden Atatürk ve Sakarya İsletmeleri için hazırlanacak projelerde; ekolojik üstünlüğü olan, uluslararası rekabete açık iç ve dış mekan süs bitkileri ile tıbbi ve aromatik bitkilerin üretimlerine yer verilmesi uygu¬lanabilirlik açısından olumlu katkı sağlayacaktır.


isteklilerin proje ve belgeleri, yukarıda belirtilen kriterler doğrultusunda TİGEM tarafından oluşturulacak bir komis¬yonca değerlendirilip, uygun görülenlere yeterlilik belgesi verilecektir. Yeterlilik belgesi almaya hak kazananlar kiralama ihalesine katılacaklardır.


5-ihale, yeterlilik belgesi alan isteklilere bir yazı ile bildirilecek gün ve saatte, Genel Müdürlük Binasında ihale Komisyonu huzurunda yapılacaktır. Teklif mektupları en geç ihalenin yapılacağı gün ve saate kadar TİGEM Genel Evrak servisine verilmiş olacaktır. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.


6-Kira süresi 30 (otuz) yıldır.


7-Kiraya verilecek olan işletmeler için tespit edilen muhammen bedel ve geçici teminat aşağıdaki gibidir. (Teklif edilecek kira bedelindeKDV hariç olacaktır.)

İşletme AdıKiralama ŞekliBağlı Olduğu İlBir yıllık Muhammen Kira (TL)Geçici Teminat (TL)


1. AtatürkTamamıYalova860.00051.600

2. HatayTamamıHatay1.465.00087.900

3. KaraköyTamamıSamsun1.445.00086.700

4. SakaryaTamamıSakarya250.00015.000

5. TahirovaTamamıBalıkesir2.750.000165.000


8- ihale kapalı zarf usulü ile yapılacaktır.Tekliflerin değerlendirilmesinde en yüksek yıllık kira bedeli esas alınacaktır.


9-Yapılan ihalede en yüksek kira teklifi veren istekli ile herhangi, bir nedenle sözleşme yapılmaması halinde, takdiri TİGEM Yönetim Kuruluna ait olmak üzere sırası ile yeterlilik alarak en yüksek kira bedeli teklifi veren ikinci ve üçüncü istekliler ile teklif verdikleri işletme için sözleşme yapılabilir. Ancak bu durumda ikinci ve üçüncü sırada¬ki teklif sahiplerinin geçici teminatlarını almamış olmaları veya Kuruma vermeleri gerekir.


10-Kira konusu işletmeler ile ilgili ihale şartnamesi, kira sözleşmesi ve diğer bilgi ve belgeleri içeren her bir dosya KDV dahil 5.000,- (Beşbin) TL karşılığında Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Ticaret Daire Başkanlığı,Karanfil So¬kak No: 62 Bakanlıklar/  Ankara  adresinden temin edilecektir, ihaleye girilebilmesi için ihale dosyası alınması mec¬buridir


11 - istekliler işletmeyi mahallinde görüp inceleyebileceklerdir, ihale dosyasında yer alan tüm bilgi, belge, sözleş¬me ve ekleri taraflarca okunarak basiretli bir iş adamı sıfatıyla incelenecektir. Aynca kira konusu yerler de basiretli bir iş adamı gibi görülüp, araştırılacaktır. Gerekli görülmesi halinde teklif sunan istekliler hakkında TİGEM tarafından mali istihbarat yapılabilecektir.


12-Kiraya verilecek işletmenin ekili ve dikili ürünlerine yapılan toprak işleme, ekim, sürüm, işçilik ve ilaçlama gibi masraflar TİGEM tarafından belirlenir ve bu bedel kiralama ihalesi üzerinde kalan istekliden sözleşmelerin imza-., lanmasından önce peşin olarak tahsil edilir.


13-Yapılan işlem, bir kiralama olduğundan 4734 Sayılı Kamu ihale Kanunu hükümleri uygulanmayacak olup, TİGEM ihaleyi yapıp yapmamakta, ihaleyi kazanan firma ile sözleşme imzalayıp imzalamamakta serbesttir.


14-Kiraya verilecek işletmelere ait gayrimenkuller üzerindeki takyitler (milli park, sit alanı, askeri alan, sulak alan vs.) ilgili işletmeye ait kira sözleşmesinin arazilere ilişkin bölümünde ve ihale dosyasında yer almaktadır, istekliler kiralamak istedikleri işletme taşınmazlarına ilişkin bu bilgilerden haberdar olmadığını ileri süremez.


15-ihale ilanından işletmenin devir ve teslimine ilişkin süreçteki noter masrafları, karar pulu ile taraflar arasında akdedilecek sözleşmeden doğan her türlü vergi, resim ve harç kiracıya aittir.


16-Bu ilan metni, ihale şartnamesi, kira sözleşmesi ve ihale sonucu düzenlenecek teslim tutanağı ve protokol ile birlikte bir ek olup, birlikte hüküm ifade ederler.


ilan için tıklayın





Geri Dön