26 / 05 / 2024

İhtiyaç sahiplerine peş peşe müjde verildi! Devlet karşılıksız 60 bin TL verecek! Bu parayı mutlaka alın!

İhtiyaç sahiplerine peş peşe müjde verildi! Devlet karşılıksız 60 bin TL verecek! Bu parayı mutlaka alın!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından AFAD, akıllara takılan bir çok soruya yanıt verdi. Yaşanan iki büyük yıkıcı depremin ardından depremzede ailelere 60 bin TL ödenecek. İşte detaylar...



1- Deprem afeti sebebiyle AFAD karşılıksız nakdi yardım yapıyor mu?

Depremzedelere taşınma, geçici barınma ve temel ihtiyaçlarını gidermek için afetler sonrasında AFAD tarafından nakdi olarak karşılıksız barınma desteği yapılacak.

2- İkamet adresimin başka yerde olması halinde destek ödemesi alabilir miyim?

Hasar gören evde oturduğu tespit edilen depremzedelere barınma desteği yapılacak. Kimlik paylaşım sistemindeki kayıtların uyuşmaması durumunda afetzedenin ikametgahı teyit edildikten sonra ödemeler yapılacak.

İhtiyaç sahiplerine peş peşe müjde verildi! Devlet karşılıksız 60 bin TL verecek! Bu parayı mutlaka alın!

3- Barınma desteği almam için herhangi bir bankadan hesap açmam gerekiyor mu?

Depremzedeler, hesap açmalarına gerek kalmadan her şehirde bulunan Ziraat Bankası şubelerinden barınma desteğini alabilecek. Yardım desteği, Ziraat Bankası'nda hesabı bulunan vatandaşların kendi hesabına, hesabı olmayanların ise TC kimlik numaralarına yatırılacak.

4- Kiracıyım, kira kontratım yok, barınma desteği alabilecek miyim?

Afetzedenin kimlik paylaşım sisteminde ikametgahı sorgulanmasının ardından Tapu Kadastro Bilgi Sisteminden (TAKBİS) yapılacak inceleme sonucunda ev sahibi olmadığı tespit edilenler kiracı olarak kabul edilecek ve barınma desteğinden yararlanabilecek.

5- Kira yardımı verilecek mi?

Depremzelerin, ikamet adreslerinin bulunduğu şehrin valiliği tarafından kimlik paylaşım sistemi ve tapu sorgulamaları yapılmasının ardından konutları yıkık, acil yıktırılacak, ağır hasarlı ve orta hasarlı olarak tespit edilen depremzede ailelere 1 yıl boyunca; konut sahibi olanlara aylık 5 bin TL olmak üzere toplam 60 bin TL, kiracı olanlara ise aylık 2 bin TL olmak üzere toplam 24 bin TL kira yardımı yapılacak.

Tarım Bakanı açıkladı! 2023 buzağı destek ödemeleri ne zaman yatacak? Tek tek açıklandı!

Söyledikleri bir bir çıkan ünlü ekonomist altından sonra çok kazandıracak aracı açıkladı! Bunu yapan zengin olacak!

ŞOK’ta çift kişilik nevresim takımı 250 TL, çift kişilik yatak örtüsü 200 TL, yastık koruyucu 18 TL! 18 Şubat 2023...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön