15 / 05 / 2024

İki asgari ücret ödenecek! Her ay hesaplarda! İşte detaylar!

İki asgari ücret ödenecek! Her ay hesaplarda! İşte detaylar!

İki asgari ücret tutarında ödeme hesaplara yatırılacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı çalışmaya başladı. İşte detaylar!



ENGELLİ VATANDAŞA EK ÖDEME!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı engelli bireyler için harekete geçti. Bakım Hizmetleri Kalite Standartları ölçeklemesinde standart karşılama yüzdesi 50 ve üzeri olan ile Erişilebilirlik Belgesi bulunan merkezlere, bakıma ihtiyacı olan her engelli vatandaş için her ay ekstra teşvik verilebilecek.

Diğer yandan merkezlerde bakılan engelli bireyler için bakım kalitesinin daha fazla artırılması amacıyla çalıştırılması zorunlu personel sayısına da ek olarak her 10 engelli birey için ilave bir personel çalıştırılabilecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan "Engelli Bireylere Yönelik Özel Bakım Merkezleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Bu Yönetmelik", Resmi Gazete'de yayımlandı. Merkezlerde bakılan engelli bireylere yönelik bakım kalitesinin daha fazla artırılması için çalıştırılması zorunlu personel sayısına ek olarak her 10 engelli birey için ilave bir personel çalışabilecek.

Bakanlık tarafından yayımlanan Bakım Hizmetleri Kalite Standartları (BHKS) ölçeklemesinde standart karşılama yüzdesi 50 ve üzeri olan ile Erişilebilirlik Belgesi olan merkezlere bakıma ihtiyacı olan her bir engelli birey için her ay ilave teşvik verilecek. Merkezlere bakıma ihtiyacı olan her bir engelli birey için 2828 sayılı Kanunun ek 7'nci maddesine göre ödenen bakım ücreti ile bu madde kapsamında ödenen teşvik ücretlerinin toplamı hiçbir suretle iki net asgari ücret tutarını geçmeyecek.

Merkezlere, Bakanlık tarafından belirlenen ve yayımlanan Bakım Hizmetleri Kalite Standartları kısaca BHKS, ölçeklemesine uyum sağlamak ve erişilebilirlik belgesi almak için  bu Yönetmeliğin yayımlandığı tarihten itibarıyla bir yıl süre tanındı.

Benzin ne kadar oldu? 22 Temmuz benzin litre fiyatı kaç TL? 22 Temmuz 2022 akaryakıt fiyatları!

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 24 Temmuz Pazar 22 ayar bilezik kaç TL?

Altın bugün ne kadar? 24 Temmuz gram altın kaç TL? İşte altındaki son durum!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön