18 / 05 / 2024

İki yeni banka kuruluyor! Resmi Gazete’de yayımlandı! İsimleri belli oldu! Hemen bakın!

İki yeni banka kuruluyor! Resmi Gazete’de yayımlandı! İsimleri belli oldu! Hemen bakın!

BDDK, iki yeni banka kurulmasına ve bir bankaya faaliyet izni verilmesine ilişkin onay verdi. Kurulacak bankalardan birinin ismi ‘Ziraat Dinamik Banka’ olurken, diğeri ise ‘Asır Yatırım Bankası A.Ş.’ oldu.



Ziraat Bankası tarafından yapılan duyuruda bankada parası olan ama on sene boyunca hesabıyla ilgili işlem yapmayanların hesaplarının zaman aşımına uğrayacağı paylaşılırken, banka tarafından yayımlanan listede adı olup başvuru yapanların hesaplarındaki paralarını haziran ayında çekileceği ifade edildi.

İki yeni banka kuruluyor! Resmi Gazete’de yayımlandı! İsimleri belli oldu! Hemen bakın!

ÖDEMELER DEVREDİLECEK 

Ziraat Bankası, müşterilerine yaptığı son dakika duyurusunda hesabındaki parasına dokunmayan müşterilerin ödemeleri zaman aşımına uğraması durumunda söz konusu tutarların TMSF’ye devredileceğinin altını çizdi.

Banka bunun için bir liste paylaşarak son tarihi paylaştı. Banka tarafından yapılan duyuruda müşterilerin 15 Haziran 2023’e kadar başvuru yapması gerektiği aksi durumda listedeki hesaplardaki paraların TMSF’ye aktarılacağını duyurdu.

Ziraat Bankası’nın paylaştığı ilgili duyurunun devamında 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 62’nci maddesine göre bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan Ziraat Bankası müşterilerinin en son talebi, işlemi, herhangi bir yazılı emri tarihinden başlayarak 10 sene içinde aranmayanlar zaman aşımıyla karşı karşıya kalacağı ifade edildi.

Ziraat Bankası, ilgili duyuruya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Zaman aşımına uğrayan hesaplar listesinde verileri bulunan vatandaşlarımızın en geç 15 Haziran 2023’e kadar hesaplarının bulunduğu Ziraat Bankası şubesine kimlikleriyle başvurmamaları durumunda zaman aşımına uğramış olan mevduat, emanet, hak ve alacakları yasa gereği Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilecektir.”

Zamlı emekli maaşı sonrası maaş tablosu baştan aşağı değişti! İşte en güncel maaş tablosu!

Uzman isimden tarihe altın harflerle yazılacak altın tahminleri! “Önce 1450 TL, sonra...”

Zamlı emekli maaşı tüm emekliler için mi geçerli olacak? İşte yetkili isimden çok konuşulacak açıklama!


Geri Dön