22 / 05 / 2024

İkinci el araç alacaklar buraya! Bu sahtekarlığa dikkat edin!

İkinci el araç alacaklar buraya! Bu sahtekarlığa dikkat edin!

İkinci el araç alacak kişilere önemli hatırlatmalarda bulunan Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği (TÜSED) Başkanı Ahmet Nedim Erdem önemli uyarılarda bulundu.



"KARŞI TARAFIN HASAR BEDELİ SUÇLU OLSA DA ARACIN TRAMERİNE İŞLENMEZ"

TÜSED Başkanı Erdem, sık sık başvurulan yalan beyanlardan bir başkasının ‘karşı tarafın hasar bedeli araca işlenmiş’ durumda olduğunu söyleyerek, böyle bir durumun sistemsel olarak mümkün olmadığını söyledi.

Erdem, "Hangi araca, kaza sonrası onarım yapmak için hangi işlem yapılıyorsa, tekil olarak tüm bunlardan ayrı her bir aracın şasi numarasına kaydedilir. Mevzuat gereği hiçbir sigorta şirketi, karşı tarafın hasarını suçlu olmuş olsa dahi aracın hasar bedeline kaydedemez. Karşı tarafın oluşmuş hasarı tramere yansıtılmış, sigorta şişirmesi hasar kaydı mevcut, hasar kaydı kayıtlı fakat tutar yok gibi söylemler hiçbiri gerçeği göstermiyordu" şeklinde açıklamalarını kaydetti.

"HER HASAR KAYDININ BEDELİ MUTLAKA SİSTEMDE KAYITLI"

Ahmet Nedim Erdem, tramer kayıtlarında bedel olmadan hasarlar ile karşılaşılabildiğini söyleyerek, eksperlerin tam zamanlı veri aktarımı gerçekleştirdiğini; ancak hukuki süreçler, sigorta şirketlerinin olası hatalı hareketlerine karşı aynı zamanda hatalı poliçe numaraları nedeniyle hasar kaydı tutarının plaka sorgulamalarında ortaya çıkmadığını anımsattı.

Tüketici kişilerin bu ve benzeri durumlarda ne yapacakları konusunu da aynı şekilde konuşan Erdem, "Böyle bir durumda araç satın almayı düşünen kişiler, satın almayı düşündükleri aracın şasi numarası üzerinden sorguda bulunmalı" şeklinde konuştu. 

İkinci el araç alacaklar buraya! Bu sahtekarlığa dikkat edin!

EDİTÖR NOTU: Bu haber 25 Temmuz 2022 tarihinde saat 11.51’de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 17,79 Türk Lirası, euro 18,15 Türk Lirası, altının gramı ise 986 Türk Lirası değerinde.

Akıllı bileklik sevdalıları buraya! Cep dostu Xiaomi Mi Band 6’nın indirimli fiyatını duyunca şoke olacaksınız

Milyonlarca araç sahibi bu indirimi bekliyor! Otomobilde ÖTV indirimi olacak mı?

Memur emeklisi, dul ve yetimlerin beklediği tarih belli oldu! Emeklinin temmuz ayı zam farkı ne zaman yatacak?

 

 


Geri Dön