30 / 04 / 2024

İkinci el araç alacaklar buraya! Bu sahtekarlığa dikkat edin!

İkinci el araç alacaklar buraya! Bu sahtekarlığa dikkat edin!

İkinci el araç alacak kişilere önemli hatırlatmalarda bulunan Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği (TÜSED) Başkanı Ahmet Nedim Erdem önemli uyarılarda bulundu.



Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği'nden Türkiye'de dolandırıcılık durumlarına en çok konu olan ikinci el araç pazarıyla ilgili önemli açıklamalar yapıldı. Haksız kazanç elde etmek için bilinçli olarak doğru olmayan beyanda bulunan satıcı kişilerin söylediklerinin zaman içerisinde "doğru bilinen yanlışlar" durumuna geçtiğini söyleyen Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği (TÜSED) Başkanı Ahmet Nedim Erdem, satışı yapılan araçtan daha yüksek kar elde etmek uğruna en sık başvurulan ‘kaskodan para alabilmek için sigorta yükseltilmesi hasar kaydı mevcut’ durumunu hatırlattı.

Erdem, bir kazanın ardından aracın onarım yapılması için servise götürüldüğünü söyleyerek, "Servisteyken kaza nasıl oluşmuş, onarım maliyeti ne kadar, birçok hususu göz önünde alarak bağımsız yanı zamandan tarafsız sigorta eksperi kontrol eder. Ekspere gitmesine rağmen servis veya araç sahibi olan kişi istek aynı zamanda arzularına göre bir onarım bedeli üretemez. Bu durum ise tüm sürece aykırı halde. Gerçek olansa çok küçük bir hasarı vardır ama kaskodan para almak için sigorta yükseltilmesi hasar kaydı mevcut açıklamalarına karşı tüketicilerin dikkatli davranmasını tavsiye ediyoruz."

İkinci el araç alacaklar buraya! Bu sahtekarlığa dikkat edin!


Geri Dön