03 / 05 / 2024

İkinci el araç arayanların favorisi Volkswagen oldu!

İkinci el araç arayanların favorisi Volkswagen oldu!

Türkiye ikinci el online pazarda temmuz ayı boyunca yapılan satışlarda tercih edilen araba markası  Volkswagen oldu. 14 bin 783 satışla birinciliği elde ederken , 12 bin 641 adet satışla Renault ikinci sırada yer aldı. İşte detaylar..



2.el araç değerlendirmeleri  yapan Indicata'nın ikinci el online pazarı hakkında derlediği raporda yer alan verilere göre, Türkiye ikinci el online platformlarda binek ve hafif ticari araç pazarında, temmuz ayında  102 bin 806 adet satış gerçekleşti.

Türkiye ikinci el online araç pazarında temmuz ayı boyunca Volkswagen en çok rağbet gören marka olurken, markanın model bazında en çok tercih edilen modeli ise Passat oldu.  ikinci el online araç pazarında temmuz ayı boyunca en çok tercih edilen hafifi ticari otomotiv markalarında ise ilk sıraya Doblo yerleşti.

İkinci el araç arayanların favorisi Volkswagen oldu!

Temmuz ikinci el online araç satışlarında haziran ayına kıyasla yüzde 45, geçen senenin temmuz ayına bakıldığında ise yüzde 41 azalış kaybettiği görülüyor.

İkinci elde en çok tercih edilen 10 marka pazardan %77 pay aldı

Yayımlanan rapordaki rakamlara göre, ikinci el online pazarda temmuz ayında en çok tercih edilen otomotiv markası 14 bin 783 adete ulaşan satış rakamıyla Volkswagen (VW) oldu. 12 bin 641 adet ile Renault ikinci olurken üçüncü sırayı 11 bin 594 satış ile Fiat oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön