04 / 05 / 2024

İkinci elde sıfır etkisi! Gözler nisan ayında…

İkinci elde sıfır etkisi! Gözler nisan ayında…

İkinci el otomotivde yüzler gülüyor. Otomobil fiyatları, şu an için stabil seyrediyor. Nisan ayına dikkat çeken sektör temsilcisi Cihan Emre ile MASFED Başkanı Aydın Erkoç, önemli açıklamalarda bulundu.



BDDK’nin alınan taşıt kredi düzenlemesinin 2. ele olumlu yansımaya başladığını söyleyen Erkoç, peşinat tutarlarının azalarak taksit sayısının artırılmasının araç almak isteyen ancak bunu öteleyen, beklemede olan vatandaşları hareketlendirdiğini ifade etti.

Erkoç, BDDK düzenlemesinin dışında Kovid-19 kısıtlamalarının gevşetilmesi ve baharın gelişiyle birlikte ikinci el pazarındaki canlılığın artacağını öne sürdü.

 

2. el araç sektörünün çip krizi, kurdaki dengesizlikler ve Rusya ile Ukrayna arasındaki savaştan dolayı zor günler yaşadığını anlatan sektör temsilcisi Cihan Emre, yaşanan olumsuzluklardan dolayı üzde 50’ye yakın bir iş kaybı yaşadıkları bilgisini paylaşarak, BDDK’nin kararıyla sektörün bir ivme yakaladığını açıkladı.

İkinci elde sıfır etkisi! Gözler nisan ayında…

Son dönemde 2. el araç fiyatlarının stabil şekilde seyretmesinin, buna karşın 0 araçlardaki devamlı artış ile tedarik sorununun araç almak isteyenleri 2. ele yönelttiğini belirten Emre, yaklaşan bahar ayları ve bayram etkisiyle de pazarın daha da hareketleneceğini anlatarak, 2. el araçlardaki asıl hareketliliğin nisan-mayıs aylarında olacağını ifade etti.

VavaCars'tan ikinci el arabalara tam kapsamlı garanti!

İkinci el araçlarda Sıfır kilometre garantisi!

ABD'de ikinci el konut satışlarında 6 ayın en düşük seviyesi!

 


Geri Dön