17 / 05 / 2024

İlaç fiyatlarına okkalı zam! Resmi Gazete'de yayımlandı

İlaç fiyatlarına okkalı zam! Resmi Gazete'de yayımlandı

Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre, bugünden itibaren geçerli olmak üzere tüm ilaçlar yüzde 36,77 zamlandı. İlaç fiyatını belirleyen euro değeri yüzde 36,77 yükseltildi.



BAKAN KOCA AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Koca, “İlaç konusu önemli bir gündemimiz. Çözüm için bir çabamız var. Önümüzdeki 1-2 gün içerisinde çözümün ilk adımlarını hep birlikte görmüş olacağız.” diye konuşmuştu.

“İlaç düzenlemesiyle ilgili şubatta yapılacak fiyatlandırma öne mi çekilecek?” sorusuna Koca, “Ben bir cümle söyledim, o cümlede gizli. Bugün, yarın görmüş olacağız hep birlikte.” cevabını vermişti.

İLAÇ TEMİNİ SORUNU

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, vatandaşların bazı ilaçları eczanelerden temin edememe şikayetlerinin artması üzerine bakanlık müdahale etti.

Hazine Bakanlığı, sektör arzına, üretimine ve planlamasına yardımcı olmak için Şubat ayına kadar ilaç fiyat düzenlemeleri hazırlıyor.

Hazine ve Maliye  Nureddin Nebati'nin sorumluluğunda hayata geçirilecek olan ilgili yönetmelikle, ham madde temini, üretim maliyetlerindeki artış ve üretim planlaması konusunda sektöre destek olacak uygulama hayata geçirilerek vatandaşların ilaca zamanında erişimi sağlanacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön