15 / 05 / 2024

İlaca yüzde 30-35 zam! 850 ilaç bulunamıyor!

İlaca yüzde 30-35 zam! 850 ilaç bulunamıyor!

Ankara Eczacı Odası Başkanı Taner Ercanlı yaptığı açıklamada dün itibarıyla bazı ilaçlara yüzde 30-35 aralığında zam geldiğini belirtti. Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak ise tedarik edilemeyen ilaç sayısının 850’yi aştığını söyledi.



İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası (İEİS) Başkanı Nezih Barut, Kasım ayında konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Şubat ayında güncellenecek ilaç fiyatlarında en az yüzde 35-36 artışa ihtiyaç olduğunu söylemişti.

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak da konu ile ilgili yaptığı açıklamada tedarik edilemeyen ilaç sayısının 850’yi geçtiğini, tedarik sorunu sebebiyle de 10 reçeteden 8’inin karşılanmadığını dile getirdi.

İlaca yüzde 30-35 zam! 850 ilaç bulunamıyor!

Evrensel Gazetesi'nden Eylem Nazlıer'e önemli açıklamalar yapan Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak, “Eczanelere gelen 10 reçetenin 7-8’i ilaç yokluğu nedeniyle karşılanmıyor. Önceki yıllarda döviz kurundaki makas az açıldığı için şubat ayında bulunmayan ilaç sayısı 100 bazen de 150 kalem oluyordu. Aralık ve ocak aylarında bu tip olaylar gündeme gelmeye başlıyordu. Bu yıl ise ekim itibariyle 300-350 kalem ilaçta sorun yaşandı. Kasımda 450 kalem, aralıkta 650 kalem, şu anda da 850 kalemi geçmiş, 900 kaleme yaklaşmış vaziyette” diye konuştu.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön