29 / 04 / 2024

İlaca yüzde 30-35 zam! 850 ilaç bulunamıyor!

İlaca yüzde 30-35 zam! 850 ilaç bulunamıyor!

Ankara Eczacı Odası Başkanı Taner Ercanlı yaptığı açıklamada dün itibarıyla bazı ilaçlara yüzde 30-35 aralığında zam geldiğini belirtti. Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak ise tedarik edilemeyen ilaç sayısının 850’yi aştığını söyledi.



Ankara Eczacı Odası Başkanı Taner Ercanlı yaptığı açıklamada dün itibarıyla bazı ilaçlara yüzde 30-35 aralığında zam geldiğini belirtti. Sözcü gazetesinden Gamze Bal’a önemli açıklamalar yapan Taner Ercanlı, “18 Ocak itibarıyla bazı ilaçlara yüzde 30-35 civarında zam geldi” dedi. Ercanlı, fiyatı artan ilaçların bazı antibiyotikler, insülin ilaçları ve kan sulandırıcılar olduğu bilgisini verdi.

İlaca yüzde 30-35 zam! 850 ilaç bulunamıyor!

Ocak ayı başında verdiği bilgide her 100 ilaçtan 22’sinin bulunmadığını açıklayan Ercanlı, “Hâlâ bazı ilaçlar bulunamıyor. Firmalar döviz kurunun artmasından dolayı ithalatlarını kısıyor. Çünkü ilaçların fiyatlandırılmasında kullanılan euro/TL kurunun düşük olmasından dolayı Türkiye’de sattıkları fiyat düşük kalıyor. Zam yapılabildiği ölçüde de ilaçların piyasaya verilmesi de mümkün oluyor” dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön