27 / 04 / 2024

İlhan Helvacı kimdir? İlhan Helvacı ne iş yapmaktadır?

İlhan Helvacı kimdir? İlhan Helvacı ne iş yapmaktadır?

İlhan Helvacı'nın eğitim durumu nedir? İlhan Helvacı kimdir? İlhan Helvacı kariyeri ve eğitim durumu nedir? İlhan Helvacı'nın kim olduğu ve İlhan Helvacı'nın hangi alanlarda görevler aldığı ve eğitim durumu hakkında merak edilenler. İlhan Helvacı'nın eğitim durumu, kariyeri ve tüm ayrıntılar...



İlhan Helvacı Aksa nerji Yönetim Kurulu Bağımsız Üyesidir. İlhan Helvacı, 1983 senesinde Galatasaray Lisesi’nden sonrasında ise 1987 yılında da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur. 

Yüksek lisans eğitimini 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Bölümü’nde bitiren Helvacı, yine aynı sene İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medenî Hukuk Ana Bilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır.

Daha sonra, Prof. Dr. İlhan Helvacı, 2004 ve 2010 yılları arasında da çeşitli üniversitelerde öğretim görevlisi olarak da görev yapıp çalışmış olup, hâlihazırda uzmanlık alanları ile bağlantılı ihtilaflarda gerek İstanbul Ticaret Odası bünyesinde gerekse özel olarak hakemlik yapmaktadır. 

1991 yılından beri İstanbul Barosu’na bağlı olarak Avukatlık yapmakta olan Helvacı aynı zamanda Av. Prof. Dr. İlhan Helvacı Hukuk Bürosu’nun da Kurucusu ve Yöneticisi’dir. Prof. Dr. Helvacı, Temmuz 2019 tarihinden bu yana Aksa Enerji Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.

İlhan Helvacı kimdir? İlhan Helvacı ne iş yapmaktadır?

AKSA ENERJİ HAKKINDA

1997 yılında kurulan Aksa Enerji, Türkiye’nin en büyük halka açık serbest elektrik üreticisi kurumdur. Buna göre, Aksa Enerji’nin ana ortağı Kazancı Holding, temelleri 1950’li yıllarda atılan, bugün ise dört kıtada üretim yapan, 10.000’den fazla çalışanıyla 22 ülkede faaliyet gösteren ve 178 ülkeye satış yapan küresel bir güçtür.

Kazancı Holding, her biri sektöründe öncü konumda bulunan iştirakleri aracılığıyla, enerji üretimi, elektrik dağıtımı ve satışı, doğal gaz dağıtımı, jeneratör üretimi ve satışı ile enerji sektörünün lider gruplarından biridir. Grup, enerjinin yanı sıra tarım ve turizm alanlarındaki faaliyetleri ile de değer yaratmaktadır.

Hakan Binbaşgil kimdir? Hakan Binbaşgil ne iş yapar?

Dr. Hasan Basri Göktan kimdir? Dr. Hasan Basri Göktan ne iş yapar?

Anar Mammadov kimdir? Anar Mammadov ne iş yapar? 

Tuğba Tuğman kimdir? Tuğba Tuğman ne iş yapar? Tuğba Tuğman eğitimi nedir?


Geri Dön