28 / 04 / 2024

Anar Mammadov kimdir? Anar Mammadov ne iş yapar? 

Anar Mammadov kimdir? Anar Mammadov ne iş yapar? 

Anar Mammadov kimdir? Anar Mammadov'ın eğitim durumu nedir? Anar Mammadov kariyeri ve eğitim durumu nedir? Anar Mammadov'ın kim olduğu ve Anar Mammadov'ın hangi alanlarda görevler aldığı ve eğitim durumu nedir? Anar Mammadov'ın eğitim durumu, kariyeri ve tüm ayrıntılar...



Anar Mammadov Petkim Yönetim Kurulu Başkanıdır. Anar Mammadov, 1971 senesinde Bakü’de doğdu. Azerbaycan Tıp Üniversitesi’nde tıp eğitimini bitirdi. Daha sonra ardından Bakü Devlet Üniversitesi Hukuk Bölümü’nden mezun olmuştur. İngiltere’de College of Petroleum Studies’de petrol tedariki, lojistik ve ticaret üzerine doktora, TRIUM Global Executive MBA kapsamında İşletme yüksek lisansı gerçekleştirdi.

1995-1998 yılları arasında kurucusu olduğu Avista firmasını başarı ile yönetti. 1998-2007 yılları arasında Milio International’da bölge direktörü olarak görev yaptı. 

Anar Mammadov kimdir? Anar Mammadov ne iş yapar? 

2007 – 2009 yılları arasında Arxiel Carbonexis şirketinde, 2009 – 2014 yılları arasında SOCAR Gürcistan’da, 2014 – 2016 yılları arasında SOCAR Yunanistan’da CEO olarak görev aldı. 2016 yılında Petkim Genel Müdürlüğü görevine geldikten sonra, Kasım 2019’da SOCAR Türkiye Rafineri ve Petrokimya İş Birimi Başkanı olarak atandı.

2018 yılında, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı tarafından Taraggi (İlerleme) Madalyası’na layık görülen Mammadov petrol ve enerji alanında 15 seneyi aşkın tecrübeye sahiptir. Bunun yanı sıra iyi derecede İngilizce, Rusça ve Yunanca bilmektedir.

PETKİM HAKKINDA

Petkim, 50'yi aşan petrokimyasal ürün yelpazesi ile  bugün bütün Türk sanayisinde en önemli hammadde üreticilerinden birisi olmuştur.  Petkim'in ürettiği hammaddelerden plastikler ve sentetik kauçuklar; inşaat, tarım, otomotiv, elektrik, elektronik, ambalaj sektörlerinin önemli araçlardır.

Edward Arkwright kimdir? Edward Arkwright ne iş yapmaktadır?

Yiğit Yantaç kimdir? Yiğit Yantaç ne iş yapar?

Meltem Taylan Aydın kimdir? Meltem Taylan Aydın eğitim durumu nedir?

Esra Eczacıbaşı Coşkun kimdir? Esra Eczacıbaşı Coşkun kariyeri ve eğitim durumu nedir?


Geri Dön