15 / 05 / 2024

IMF'den enflasyonun düşürülmesi için tarihi uyarılar

IMF'den enflasyonun düşürülmesi için tarihi uyarılar

Uluslararası Para Fonu (IMF) Birinci Başkan Yardımcısı Gita Gopinath, enflasyonla ilgili uyarılarda bulunarak merkez bankalarının kararlı davranmaları gerektiğini söyledi.



İklim değişikliği ve acilen ihtiyaç duyulan temiz enerji geçişindeki gecikmelerin de gıda ve enerji fiyatlarını yükseltebileceğini ve oynaklığı artırabileceğini vurgulayan Gopinath, ülkelerin ticareti ciddi şekilde kısıtlaması halinde ise küresel değer zincirleri aracılığıyla sağlanan mal ve hizmetlerin daha pahalı veya kullanılamaz hale gelebileceği uyarısında bulundu.

Gopinath, böyle bir ortamda büyümeye zarar vermeden enflasyonu kontrol etmenin zor olacağını, potansiyel çıktının da özellikle gelişmekte olan ülkelerde düşebileceğini kaydetti.

IMF Başkan Yardımcısı Gopinath, "Bu riskleri azaltmak için merkez bankaları kararlı bir şekilde enflasyonu hedefe döndürmeli ve enflasyon beklentilerini sabitlemeli" dedi.

IMF den enflasyonun düşürülmesi için tarihi uyarılar

EDİTÖR NOTU: Bu haber 27 Ağustos 2022 tarihinde saat 00.16'da yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,17 Türk Lirası, euro 18,14 Türk Lirası, altının gramı ise bin 13 Türk Lirası değerinde.,

İslam Memiş hem altının hem doların göreceği zirveyi paylaştı!

Büyük kriz kapıda! Süt fiyatları uçacak

Selçuk Geçer'in dolar yorumunu duyan yatırımcılar döviz bürosuna koştu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön