10 / 05 / 2024

İslam Memiş hem altının hem doların göreceği zirveyi paylaştı!

İslam Memiş hem altının hem doların göreceği zirveyi paylaştı!

Altın ve Piyasa Uzmanı İslam Memiş, dolar ve gram altının göstereceği akıbete ilişkin değerlendirmelerde bulundu.



İslam Memiş, kişisel YouTube kanalındaki "Ne Var Ne Yok" isimli programda çarpıcı analizlerde bulundu.

Altın, dolar ve euronun gidişatına ilişkin uyaran deneyimli ekonomist, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın faiz tavrına ilişkin de yorum yaptı.

Memiş şu ifadeleri kullandı:

Yurt dışındaki problemler ayrı, içerideki problemler ayrı. Ayrı değerlendirmek gerekiyor. TCMB piyasaları şok ederek dünyadaki bütün ekonomistlerin tahmin edemediği faiz indirimini açıkladı.

TCMB yıl sonuna doğru aşağıda bir 100 puanlık bir indirim olduğunu düşünüyordu. Bunu tamamladı. TCMB, faizlere hiç dokunmadı, diğer merkez bankaları faizi artırınca. Sonra böyle bir karar alındı. İçeride matematiksel olarak TCMB'nin faizi indirecek kadar ortamı oluşmadı, verilen karara saygımız sonsuz ancak benim okumamda zamanlaması yanlış olan bir karar.

İslam Memiş hem altının hem doların göreceği zirveyi paylaştı!

DOLAR ATAĞI BAŞLADI

Dolar TL yukarı yönlü ataklara başladı. 25 gün kur baskılanıyordu, 25 günden sonra faiz indirimiyle 18.20'ye kadar yükselen trendi gözlemliyoruz. Dolar TL kurunu ekranlarda 18.12 görüyorlar ama gerçek değeri öyle değil. 18.20-18.22 bant aralığında. Dolar TL kurunda 17.80 üzerinde kalıcı oldukça pozitif seyir devam ediyor. Yıl sonuna kadar 20-21 aralığı öngörüyorum, yeni normal bu seviyeler olabilir. Seçim ekonomisindeki yeni kararlar, paketler biraz daha ağırlık basacaktır. 20 seviyesinden tekrar müdahale gelir mi, faiz artırımı olur mu gibi süreci takip edeceğiz.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön