20 / 05 / 2024

İslam Memiş hem altının hem doların göreceği zirveyi paylaştı!

İslam Memiş hem altının hem doların göreceği zirveyi paylaştı!

Altın ve Piyasa Uzmanı İslam Memiş, dolar ve gram altının göstereceği akıbete ilişkin değerlendirmelerde bulundu.



EURO'DAKİ DÜŞÜŞÜN AVANTAJLARI...

40-41 yılın zirvesinde olan enflasyon var, onun karşısında 1800 doları kıramayan ons altın var. Enflasyon demek altın demek ama kıramadı, baskıladılar. Bir bakıyorsunuz ortada koca bir bomba patladı o da Avrupa. Euro/dolar paritesi 20 yıl aradan sonra 1 seviyesine geriledi. ABD'nin ısrarı sonucunda jeopolitik risk başlıyor, Putin misilleme yapıyor, enerji krizine sebep oluyor. Avrupa ekonomisi zaten olumsuz etkilendi. Avrupa Merkez Bankası faiz artırmakta gecikti, euro dolar paritesinde sert kayıp gördük.

İslam Memiş hem altının hem doların göreceği zirveyi paylaştı!

Euro dolar paritesi artık devir değişti, dolar euro paritesi diye telafuz etmeye başlayacağız. Dolar euro'nun üzerine çıktı. Bu her ne kadar Avrupa ekonomisi için olumsuz olsa da içeride Türkiye'deki vatandaşlar için fırsat olabilir. Avantajları neler? Yurt dışında evlatlarını okutan çok aile var. Dövizi yatırım aracı olarak görenler var. Bunun adı euro'ya dönmüş olacak. 1.27'den 1'in altına sarkan euro'yu mu araç olarak görürsünüz. İşte rakamsal değer ortada. Bir para birimini yatırım aracı olarak görüyorsanız bunun adı euro'dur. Dolar karşısında en fazla kazandıran para birimidir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön