28 / 04 / 2024

İndirim yapmayan marketlere Ticaret Bakanı’ndan uyarı: Eğer yapmazlarsa...

İndirim yapmayan marketlere Ticaret Bakanı’ndan uyarı: Eğer yapmazlarsa...

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ankara Sanayi Odası (ASO) Ekim Ayı Meclis Toplantısı'na önemli bir konuşma yaparak katıldı. Bakan Bolat, indirim kampanyalarına katılmayan marketlerin pazar kaybına uğrayabileceği konusunda uyarılarda bulundu. Hatta kampanyaya katılmayan firma ve kurumlara çağrı yaptı.



Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhuriyet'in 100. yılında enflasyonla mücadele ve halkın alım gücünü artırma çabalarını sürdürme amacıyla gıda marketlerine çağrıda bulundu. Bakan Bolat, fiyat indirme kampanyalarına katılmayan kuruluşları ve firmaları tekrar hatırlatarak şunları söyledi: "Bu kampanyalara katılmayan işletmeler, tüketicilerimizin tercihini kazanmak için geç kalmamalılar. Yapıcı ve olumlu bir tutum sergileyenler pazarda öne çıkacaktır. Kampanyalara katılmayanlar pazar payı kaybetme riskiyle karşı karşıya kalacaklardır."

“Belirsizlik, maliyet artışları ve fiyat oluşturma durumları üretimi doğrudan etkiliyor”

ASO Başkanı Ardıç  Ardıç, ekonomik zorlukların hala sürdüğünü vurgulayarak, "Eylül ayı verilerine göre, tüketici fiyatlarında yaklaşık %61,5, hizmet sektöründe %80, yurtiçi üretici fiyatlarında %47,4, yurtdışı üretici fiyatları bazında ise %57,25'lik yıllık enflasyonla karşı karşıyayız. Bu belirsizlik, maliyetlerdeki artışlar ve fiyat oluşturmada yaşanan zorluklar üretimi olumsuz etkiliyor" şeklinde konuştu.

İndirim yapmayan marketlere Ticaret Bakanı’ndan uyarı: Eğer yapmazlarsa...

“Cari açık ve dış ticaret açığında gerileme gözlemleniyor”

Eylül ayında Ardıç, dış ticaret açığının yaklaşık 5 milyar dolar civarında gerçekleştiğine işaret ederek, bu önemli gelişmeyi vurguladı. Temmuz ayında kaydedilen açığın, Eylül ayında yaşanan açığın yaklaşık iki katı olduğuna dikkat çekti. 

ASO Başkanı Ardıç  şunları da açıklıyor: “Dış açıkların azalması, elbette olumlu bir gelişmedir. Ancak bu azalmanın arkasındaki temel nedenlerden biri, sanayi üretimindeki durgunluktan ve enerji talebindeki düşüşten kaynaklanmaktadır. Üretim arttığında dış ticaret açığı da artar, üretimdeki daralma ise dış ticaret açığının azaltır.”

"Vergi, istihdam ve gümrük düzenlemelerinin basitleştirilmesi, iş yapma yeteneğimizi güçlendirecektir"

ASO Başkanı Ardıç, firmaların yıllardır “devir KDV sorunu” yaşadığını belirterek, KDV kanununda bir değişiklik yapılması gerektiğini vurguladı. Ardıç, “Toplam tutarı yaklaşık 200 milyar lirayı bulan bu kaynağın bir an önce likit varlığa dönüştürülmesi, finansman sorunu yaşayan reel sektöre önemli bir destek sağlayacaktır" dedi.

ŞOK Market'te puflu köşe takımı 6 bin 149 TL'ye, masa sandalye takımı 1 bin 499 TL'ye düştü! 28 Ekim 2023 online katalog

İş Bankası son kez duyurdu! Bir hafta içinde bu parayı almazsanız hakkınız yanacak!

Tarım Kredi'den beyaz peynir ve kaşar peynirde büyük indirim: Yetişen indirimi kapar!

 


Geri Dön