18 / 05 / 2024

İnegöl'de dev mobilya AVM!

İnegöl'de dev mobilya AVM!

Bursa İnegöl mobilya denince akla ilk gelen şehirlerden. İnegöl dünyanın mobilya fabrikası olarak nitelenebilir, sektör olarak daha fazla önemsenmesi gereken, potansiyeli yüksek bir merkez konumunda...



İNEGÖL MOBİLYA  AVM'NİN KURULUŞ AMACI NEDİR? BÖYLE BİR OLUŞUM FİKRİ NASIL ORTAYA ÇIKTI? 


Bildiğiniz gibi İnegöl mobilya denince akla ilk gelen şehirlerden. İnegöl dünyanın mobilya fabrikası olarak nitelenebilir, sektör olarak daha fazla önemsenmesi gereken, potansiyeli yüksek bir merkez. Türkiye'de yerleşim olarak 40. sırada olan İnegöl, ihracata artı değer veren 17. şehir konumundadır. 


İstanbul, Ankara, İzmir, Kayseri ve İnegöl mobilyacılıkta ismi geçem 5 şehirdir. Bunların içinde üstelik tek ilçe olan İnegöl'dür... 


İnegöl'de bugüne dek gelişigüzel yayılmış üretici ve mağazaları tek bir noktada toplayan bir proje yoktu. 

Standart bir yapı oluşturmak, ihracat potansiyeli olanlara ulaşmak, mobilya sektöründe İnegöl'ü anlatan bir proje hayaliyle 2010 yılında düşünce aşamasında yola çıktık. Ata mesleğine sahip çıkarken, bu önemli sektörde Türkiye'yi temsil etmek, katmadeğer katmak için vizyon sahibi bir rol oynamak istedik. Kısacası İnegöl'ü anlatan bir projenin eksikliğinin farkında olarak bu fikri oluşturduk. 


İNEGÖL MOBİLYA  AVM'NİN TEMELLERİ NE ZAMAN VE NASIL  ATILDI? 


2010 yılında çıktığımız bu yolda 2011 yılında projemizi sesli konuşarak, 2012 yılında da kooperatifimizi kurarak yolumuza devam ettik. 50 İnegöllü mobilyacı güç birliği yaptı, el birliği ile kooperatifimiz kuruldu. 50 mobilyacının tamamı taklitten uzak, kendi özgün tasarımlarını yapan mobilya üreticilerindendir. Bu aşamada taklit ürünlerle piyasada olan, AR-Ge yapmayan her türlü firmadan uzak durduk. Bu en çok önem verdiğimiz, dikkat ettiğimiz noktadır. 


İlk olarak arazimizi tespit edip alımını gerçekleştirdik, ardından da inşaatımız başladı. A Etabı'nda 50 markanın yer aldığı mağazalarımıza, 39 adet ikinci katta daha küçük, butik mağazalar da ekledik. Dolayısıyla bu projede yer almak isteyen ama yer bulamayanlar için yeni bir olanak daha sağlamış olduk. A Etabımız Ağustos ayında hizmete giren ilk etabımız olacak. A Etabı'na 100 metre mesafede, aradaki ulaşımın özgün bir şekilde çözüleceği B Etabımızın da inşaatı devam ediyor. Tahmin ediyoruz, bir sene içinde o da bitecek. Bunun yanı sıra otel inşaatımız da yaklaşık 1.5 yıl içinde bitmiş olacak. 


İNEGÖL MOBİLYA AVM'DE KAÇ METREKARE ALANDA, KAÇ FİRMAYLA HİZMET VERİYOR? 

TEKNİK ÖZELLİKLERİ KONUSUNDA BİLGİ VERİR MİSİNİZ? 


İnegöl Mobilya AVM 225 bin m2 kapalı alanıyla dünyada ve Türkiye'de ilk mobilya ihtisas merkezi olarak 200'ün üzerinde üreticinin mağazasıyla hizmet veriyor olacak. Sosyal yaşam alanlarımız, banka şubeleri, çocuklar için oyun alanı, yeme-içme bölümü gibi alanlarımız da olacak. Kısacası tüm günün rahatlıkla geçirebileceği bir yer İnegöl Mobilya AVM. 


İNEGÖL MOBİLYA AVM'Yİ BENZERLERİNDEN AYIRAN ÖZELLİKLERİ NEDİR? 

Biz bu projede öncelikle Masko, Modeko gibi büyük projelerin artılarını eksilerini masaya yatırdık. Bütün beklentileri karşılayan, bizi diğer bu büyük projelerden ayıran, özgün bir kimlik oluşturmak, temalı bir AVM oluşturalım istedik. Bu doğrultuda Türkiye'nin ilk ve tek kapalı mobilya AVM'sini planladık. Biz bu proje ile tüm İnegöllü üreticileri tek bir çatı altında topluyoruz. 


Şöyle ki dağınık yapılanmaya son veriyor, yapılanma sorununu çözüyoruz. İnegöl Mobilya AVM'nin mimarisi, dış cephesi, olanakları, sosyal alanları fark yaratacak. Hava şartlarından etkilenmeyecek şekilde, park sorunu olmayan dolaşırken yorgunluk yaratmayan bir mobilya alışveriş merkezi. 

En önemli özelliğimiz üreticiden tüketiciye doğrudan satış yapıyor olacak olmamız diyebiliriz. Bu mutlaka tüketiciye fiyat avantajı olarak yansıyacaktır. 


Ayrıca 365 gün açık olacak olan İnegöl Mobilya AVM uluslararası ihracat için de bir platform oluşturuyor. 

Misafirlerimiz rahatlıkla gelip konaklayacak, iş bağlantılarını yapacaklar. 

Burası bir ticaret merkezi olarak da görev yapacak. 

Bir de yine bir ilk olan satış sonrası destek ünitemiz olacak AVM içinde. 

Satış sonrasındaki hizmetlerin koordine edildiği, tüketicinin problemlerine çözüm bulunacak olan bu birimde mağazalar ile tüketici arasında köprü vazifesi olacak. Tüketici haklarını bu şekilde koruyor olacağız. 


İHRACAT YAPILIYOR MU? YAPILIYORSA NE KADARLIK BİR İHRACAT VE HANGİ ÜLKELERE YAPILIYOR? 


İnegöllü üreticiler yaklaşık 150 ülkeye ihracat yapıyorlar. İnegöl Mobilya AVM üyelerinin 2023 mobilya ihracat hedefi 1 Milyar Dolar'dır. 


ÖZGÜN TASARIMIN ÖNEMİNDEN BAHSETTİNİZ. BU ÖNEMLİ BİR KONU. BUNUNLA İLGİLİ İNEGÖL MOBİLYA AVM'NİN NE GİBİ ÇALIŞMALARI OLACAK? 


Bizim çok önemsediğimiz bir konu bu. Aramıza katılacak markalar için kooperatif olarak en önemli şartımız diyebiliriz. Hatta buna yönelik başka bir projemiz daha olacak avm içinde. 

İç mimari ile uğraşanlar ya da endüstri tasarımcısı arkadaşlar, iş arayanlar için 20 adet ofis tasarladık avm içinde. Bu ofisler 40'ar metrekaredir. Gelsinler, bu ofislerde çalışsınlar. Onlardan hiçbir ücret almayacağız. Tamamen destek amaçlı bir projemizdir. 


HANGİ ÜRÜN GAMI OLACAK İNEGÖL MOBİLYA AVM'DE? 


Mobilya, koltuk, yatak, baza, genç odası, aksesuar, ofis mobilyaları, sandalye üreticilerinden yüzlercesi olacak. 

Buna ek olarak küçük mağazalarımızda kumaş, halı, perde gibi mobilyayı tamamlayan unsurların da bulunduğu mağazalar düşünüyoruz. 


RAKAMLARLA İNEGÖL MOBİLYA AVM 


1 Milyar Amerikan Doları: İnegöl Mobilya AVM'nin üyelerinin 2023 mobilya ihracat hedefi 100 Milyon Amerikan Doları: İnegöl Mobilya AVM'nin yatırım tutarı 10 bin çalışan: İnegöl Mobilya AVM'ye üye firmaların şu anki çalışan sayısı 200: İnegöl Mobilya AVM'de yer alacak üretici mobilya mağaza sayısı 1000: İnegöl Mobilya AVM'de istihdam edilecek insan sayısı 5 Kıta: ABD, Kuzey Afrika, Ortadoğu, Avrupa, Türki Cumhuriyetler başta olmak üzere beş kıtada toplamda 100 ülkede yılın 365 günü İnegöl mobilyasının aktif tanıtımı ve pazarlamasının yapılacağı yerleşik temsilcilik sayısı 225 bin m2: İnegöl Mobilya AVM'nin toplam kapalı alanı 26 bin m2: İnegöl Mobilya AVM'nin otopark alanı 14 bin m2: 5 yıldızlı otelin kapalı alanı 



PARA


Geri Dön