15 / 05 / 2024

İngiliz medyasında çarpıcı deprem analizi: İzinler ve gevşek kontrollere dikkat çekildi!

İngiliz medyasında çarpıcı deprem analizi: İzinler ve gevşek kontrollere dikkat çekildi!

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden sonra ihmal tartışmaları da büyüdü. İngiliz medyasında yayınlanan bir analizde ‘izinler ve gevşek kontrollere’ dikkat çekildi. İşte detaylar...



Karar gazetesinde yer alan habere göre, Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerle sarsılan 10 şehir için Türkiye topyekün yaralarını sarmaya çalışırken, dünya medyası da felaketi oldukça yakından takip ediyor.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, İngiltere merkezli The Guardian’da yayınlanan bir analizde, Türkiye’nin deprem bölgesinde yerle bir olan binaların inşaatına izin verip yeterince denetlemeyen yetkililerin en az müteahhitler kadar suçlu olduğu ve söz konusu felaketin sorumlularından hesap sorulabilmesi için önce yolsuzluk, adam kayırmacılık ve açgözlülük sarmalının çözülmesi gerektiği ifadeleri yer aldı.

İngiliz medyasında çarpıcı deprem analizi: İzinler ve gevşek kontrollere dikkat çekildi!

TÜRKİYE’DE DEPREMLER YOLSUZLUĞU ORTAYA ÇIKARIYOR İDDİASI

Konu ile ilgili olarak aktarılan çarpıcı detaylara göre, söz konusu gazetenin eski Türkiye muhabiri olan ve kentsel dönüşüm üzerine doktora yapan Constanze Letsch imzalı analizde, “Türkiye’de deprem felaketleri devletin yolsuzluğunu ve beceriksizliğini ortaya çıkarmakta meşhur. AKP 20 yıldır ülkeyi yönetiyor. Bu sürede sahtekarlığıyla bilinen inşaat sektörüyle ve sorumsuz müteahhitlerle mücadele edebilirdi." ifadeleri yer aldı. 

Ayrıca Constanze Letsch imzalı analizde, deprem riski yüksek ülkede vatandaşlarının güvende yaşamasını sağlayacak devlet kapasitesine de sahip olduğu kaydedilerek,  yerine ekonomik büyümenin dayanağı altyapı ve inşaat projelerine ağırlık verildiği kaydedildi.

m riski yüksek ülkede vatandaşlarının güvende yaşamasını sağlayacak devlet kapasitesine de sahip olduğu kaydedilerek,  yerine ekonomik büyümenin dayanağı altyapı ve inşaat projelerine ağırlık verildiği kaydedildi.

Deprem sigortası hangi hasarları karşılıyor? DASK hasarların karşılanmasında yeterli mi?

Kahramanmaraş depreminden sonra Türkiye’yi bekleyen yeni felakete dikkat!

JPMorgan’dan şok Türkiye tahmini! İşte depremden sonra gerekecek para miktarı!


Geri Dön