27 / 04 / 2024

İngiltere Merkez Bankası üst üste 13. kez faiz artırdı!

İngiltere Merkez Bankası üst üste 13. kez faiz artırdı!

İngiltere Merkez Bankası (BoE), politika faizini 50 baz puan artırarak yüzde 4,50'den yüzde 5'e yükseltti ve böylece üst üste 13. kez faiz artırmış oldu.



İngiltere Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu karar metnine göre, Para Politikası Kurulu'nun 7 üyesi 50 baz puan artışı yönünde oy kullanırken, iki üye faizin yüzde 4,50'de tutulması şeklinde görüş belirtti.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre böylelikle, İngiltere Merkez Bankası politika faizini 50 baz puan artırarak yüzde 4,50'den yüzde 5'e çıkarttı. Verilen detaylara göre, söz konusu bu artışla, İngiltere Merkez Bankası  enflasyonu düşürmek için 2021 yılının Aralık ayından bu yana uygulamış olduğu sıkılaşma politikası kapsamında üst üste 13'üncü kez faiz artışmış oldu.

İngiltere Merkez Bankası üst üste 13. kez faiz artırdı!

İngiltere Merkez Bankası'nın 50 baz puan artışına ilişkin beklenti, dün resmi olarak açıklanan enflasyon verileri sonrasında güçlenmişti.

Ayrıca Para Politikası Kurulu karar metninde, söz konusu bankanın faiz oranlarındaki artışların etkisini yakından izlediği bildirildi.

Söz konusu metinde, ülkedeki enflasyonun Mart ayındaki yüzde 10,1 seviyesinden Nisan ayında yüzde 8,7'ye gerilediği ve mayısta da bu seviyede kaldığı hatırlatılarak şu ifadelere yer verildi:

"Söz konusu bu oran bizim mayıs ayı raporumuzdaki beklentimizin yüzde 0,3 puan üzerinde. Hizmet sektörü enflasyonu yüzde 7,4 ile beklentilerin üzerinde gelirken, çekirdek enflasyon ise beklentinin üzerinde gerçekleşti. Bu sene boyunca enerji fiyatlarındaki gelişmelerin etkisiyle enflasyonun önemli ölçüde düşmesini bekliyoruz. Hizmet sektörü enflasyonunun da kısa vadede değişmeyeceğini öngörüyoruz. Çekirdek enflasyonda bu sene sonuna doğru tedarik zincirindeki iyileşmelerle önemli ölçüde düşüş bekliyoruz. Gıda enflasyonunda ise önümüzdeki aylarda gerileme öngörüyoruz."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön