02 / 05 / 2024

İngiltere’de konut fiyatları Mart'ta sert yükseldi!

İngiltere’de konut fiyatları Mart'ta sert yükseldi!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofis tarafından açıklanan verilere göre, İngiltere’de Mart'ta konut fiyatları yıllık bazda yüzde 10,2 oranında artış gösterdi.



İngiliz Ulusal İstatistik Ofis (ONS) merakla beklenen son verileri açıkladı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, açıklanan verilere bakıldığında İngiltere'de konut fiyatları Mart'ta senelik bazda yüzde 10,2 artış gösterdi. Yine verilere bakıldığında fiyatlar 2007 Ağustos'tan beri en sert yükselişini gösterdi.

Merakla beklenen rakamlara göre İngiltere'de konut fiyatları Şubat'ta yüzde 9,2 artmıştı.

İngiliz Ulusal İstatistik Ofis verilerine göre merak edilen konut fiyatları Mart ayında senelik bazda Galler’de yüzde 11, İskoçya’da 10,6 ve Kuzey İrlanda’da ise yüzde 6,0 arttı.

Merak edilen Londra kentinde ise konut fiyatları Mart'ta senelik bazda yüzde 3,7 arttı ve ülkede en düşük artış yaşanan kent oldu. Açıklanan rakamlara bakıldığında ülkede ortalama bir konutun fiyatı Mart 2021'de 24 bin arttı ve 256 bin sterline çıktı.

İngiltere’de konut fiyatları Mart ta sert yükseldi!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofis tarafından yapılan açıklamada 2020'nin  ikinci yarısından beri İngiltere'de konut fiyatlarında artışın olduğu bu artışın Mart'ta senelik bazda yüzde 10,2 artışla sürdüğü belirtildi.

İngiliz Ulusal İstatistik Ofis tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Salgın insanların konut ihtiyaçlarını yeniden değerlendirmesine neden olmuş olabilir. Vergilendirmedeki düşüş, konut alanlar için toplamda fiyatları düşürürken, satıcıların fiyat yükseltmesine neden olmuş olabilir.” 

Emlak şirketi olan Yopa’nın başekonomisti Mike Scott da tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını kısıtlamaların kaldırılması, vatandaşların konut ihtiyaçlarını yeniden masaya yatırması sebebiyle, konut fiyatlarının 2021'in geri kalan aylarında yüksek seyretmesini beklediklerini bildirdi.

 

İngiltere'de inşaat sektörü Mart'ta yüzde 5,8 büyüdü!

İngiltere’de son 28 yılın en yüksek konut kredi borçlanması!


Geri Dön