28 / 04 / 2024

İngiltere’de konut fiyatları yüzde 1,9 arttı!

İngiltere’de konut fiyatları yüzde 1,9 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, İngiltere konut fiyatlarının bu senenin ocak ayında yıllık bazda yüzde 1,9 artış gösterdiği bildirildi.



İngiliz konut kredi finansman kuruluşu Halifax tarafından yapılan açıklamada, ülkede konut fiyatlarının bu senenin ocak ayında aylık bazda mevcut seviyesini koruduğu (yüzde 0), yıllık bazda ise yüzde 1,9 artış gösterdiği bildirildi.

Verilen detaylara göre, İngiltere'de konut fiyatları geçen senenin aralık ayında aylık bazda yüzde 1,3 azalmış ve yıllık bazda da yüzde 2,1 artış göstermişti.

İngiltere’de konut fiyatları yüzde 1,9 arttı!

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, ülkede ortalama bir konut fiyatının bu yılın ocak ayı itibarıyla 281 bin 684 sterlin seviyesinde olduğu belirtildi.

Yapılan açıklamada değerlendirmeleri yer alan Halifax Konut Kredileri Direktörü Kin Kinnaird, hane halkının gelirlerinde artan hayat pahalılığı ve yükselen faiz oranları nedeniyle azalma beklediklerini belirterek, bunun da son yıllarda konut fiyatlarındaki görülen artıştan sonra konut piyasasının yavaşlamasına neden olacağını belirtti.

Halifax Konut Kredileri Direktörü Kin Kinnaird açıklamasında yükselen borçlanma maliyetleri sebebiyle konut sektöründe talebin bu sene  azalmasının beklendiğini de kaydetti.


Geri Dön